Hopp til innhold

Ultraløper satte ny nordisk rekord

LIER (NRK): Etter et døgn på tredemølla, satte ultraløper Gjermund Sørstad fra Lier både ny norsk og nordisk rekord.

Ultraløper Gjermund Sørstad fra Lierløp 240 kilometer på 24 timer, og satte med det både ny norsk og nordisk rekord.

Tommelen opp fra Gjermund Sørstad til publikum som heiet ham inn til nye rekorder.

Til enorm jubel fra noen titalls tilskuere, nådde liungen målet sitt klokka 1408 lørdag. Etter å ha løpt på tredemølle i 24 timer, var rekordene et faktum.

Ny norsk rekord satte han etter 19 timer og et kvarter, og da han kom til "målstreken" hadde han tilbakelagt 240 kilometer.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle klare å holde farten den siste timen. Da hadde jeg vondt over alt, sa Gjermund Sørstad få minutter etter målgang.

God hjelp

Han berømmer det fantastiske publikummet som heiet fra sidelinja. Coaching og støtte fra privatpersoner, bedrifter, medlemmer på treningssenteret og St. Hallvards håndballherrer, hjalp ham til å sette de nye rekordene.

– Det var vilt. Helt utrolig, sier Sørstad.

Han innrømmer at han var i kjelleren noen ganger i løpet av det siste døgnet. Den gamle norske rekorden var på 193 kilometer på 24 timer, og Sørstad forteller at han mente den var innenfor rekkevidde fra starten.

Hjem og rett til sengs

At han skulle klare å sette ny nordisk rekord, overrasket både ham og publikum.

– Jeg hadde slått litt fra meg å prøve å klare den, men så var det noen her som hadde plukket opp hva den tidligere rekorden var, og da fikk de jobbet med meg. Så det gikk bra.

– Hvordan ser resten av dagen ut for deg nå?

– Nå skal jeg få litt hjelp til å pakke sammen her og komme meg i bilen og kjøre til Tranby. Så er det vel rett i seng, men jeg skal prøve å få meg en dusj først. Jeg må nok ha litt hjelp fra kona mi for å komme meg inn og ut av dusjen, sier Sørstad.

Han forsikrer at han ikke skulle sitte bak rattet selv. Det mener han ville vært trafikkfarlig.