Ruter og Unibuss har bestilt 30 nye busser fra MAN gjennom en ekstrakontrakt.
Hovedtillitsvalgt i Unibuss er kritisk til at selskapet holder avtalen med det korrupsjonsdømte tyske busselskapet MAN, skriver VG.
Les:
| |Rune Aasen.
Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK– Jeg synes det er mistenkelig at Ruter skifter busser som bare har gått i fire år, for å erstatte de med MAN-busser. Jeg reagerer også på at det ble krevd at bussene skulle være 18, 75 meter, som det stort sett bare er Man som kan levere, sier Rune Aasen hovedtillitsvalgt i Unibuss til avisen.
Han synes det er spesielt at Ruter ikke har utelukket MAN etter at det ble kjent at den tekniske sjefen i Unibuss var involvert i kjøpet.
Ville ha større busser
Avtalen med det korrupsjonsdømte selskapet ble inngått i begynnelsen av juli. Det var før nyheten om at to sjefer i Unibuss var siktet for å ha mottatt flere millioner kroner i korrupsjon fra MAN sprakk.
- Les:
- Les:
- Les:
Merete Agerbak-Jensen.
Foto: SporveienEn av de to siktede, den tekniske sjefen, var involvert i kjøpet av bussene.
– Det er riktig at han innhentet tilbudene fra MAN og Volvo, men det var tre andre direktører som gjennomførte avtalen, sier kommunikasjonssjef Merete Agerbak-Jensen i Unibuss.
Årsaken til utskiftningen var at de ønsket lenger busser, nemlig leddbusser på 18, 75 meter. Det var det bare MAN og Volvo som kunne levere.
– MAN ble valgt fordi de ble billigst å produsere, og de kunne gjøre det raskt, sier Agerbak-Jensen.
Mener avtalen er grundig
Etter at siktelsen ble kjent vurderte ikke Unibuss å droppe avtalen.
– Vi fant at avtalen var gjennomført på en grundig og ryddig måte.
Gry Isberg.
Foto: pressebilde- Les:
- Les:
Heller ikke Ruter, som er ansvarlig for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, har funnet noe mistenkelig med busskjøpet så langt.
– Vi har iverksatt en granskning av avtalene med MAN. Hvis det skulle vise seg at det har skjedd noe ulovlig, så må vi vurdere avtalen på nytt, sier informasjonssjef i Ruter Gry Isberg.