Deichman sett fra havnebassenget mellom Havnelageret og Operaen
Foto: Lund Hagem og Atelier Oslo

Nye Deichman i Bjørvika

Oppsummert

6. januar 2020 går det første lasset med bøker fra gamle deichman hovedbibliotek på Hammerborg til nybygget i Bjørvika. Gamle Deichman blir lagt ut for salg i løpet av første kvartal 2020.

 • Hovedbibliotek åpner snart i Oslo

  Det nye hovedbiblioteket i Oslo blir norgeshistoriens dyreste. Men det blir også et av verdens flotteste, skal vi tro biblioteksjefen. Rundt 2,5 milliarder kroner har det kostet å bygge hovedstadens nye storstue, Deichman-biblioteket i Bjørvika.

 • Deichman foreslås som livssynshus

  Tros- og livssynsutvalget til Oslo kommune foreslår å gjøre byens gamle hovedbibliotek til et Tros- og livssynssamfunnenes hus. Det kommer fram i rapporten «Tro det eller ei: Fremtidens tros- og livssynspolitikk i Oslo».

 • Nye Deichman åpner 18. juni

  Det nye hovedbiblioteket i Oslo, Deichman Bjørvika, åpner 18. juni. Biblioteket skulle etter planen åpnet i slutten av mars, men koronasituasjonen gjorde det umulig. Bygget har vært planlagt i ti år, og har kostet rundt 2,5 milliarder kroner.

  Deichman 27052020
  Foto: Bård Nafstad / NRK
 • Tusenvis kom på utflyttingsfest

  Det var kø på flere hundre meter inn til Deichmans utflyttingsfest på Hammersborg i Oslo lørdag kveld. Tusenvis møtte opp for å delta på festen. Deichman anslår at 2000-3000 fikk komme inn i løpet av kvelden, men mange slapp aldri inn på festen.

Pressekonferanse om nytt bibliotek i Oslo
Magnus Takvam om nytt bibliotek i Oslo