Hopp til innhold

Nye avhør av Bjørndal-drapssiktet over helga

Mannen som er siktet for drapet på en kvinne (42) på Bjørndal i Oslo, sier seg villig til å bli varetektsfengslet i fire uker.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen sier hennes klient samtykker til fire ukers varetektsfengsling, men ikke til isoloasjon.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen sier hennes klient samtykker til fire ukers varetektsfengsling, men ikke til isolasjon.

– Jeg har drøfta med min klient, og han er innstilt på å samtykke til fire ukers varetektsfengsling, så politiet får jobbet med saken, sier mannens forsvarer Mette Yvonne Larsen til NRK.

Varetektsfengslinga avgjøres som kontorforretning. Det blir dermed ikke fengslingsmøte i Oslo tingrett, men dommeren går alene gjennom saksdokumentene for å se om politiet får tillatelse til å varetektsfengsle mannen eller ikke i fire uker.

– Men han har ikke samtykket til isolasjon fordi han mener det ikke er nødvendig når politiet har kommet så langt i etterforskninga. Det er en stor belastning å være isolert, sier forsvareren.

Knyttes til drapshandlinga

Ifølge forsvareren skal det være nye politiavhør av mannen over helga.

– Han har forklart seg om forhold som knytter ham til drapshandlinga, bekrefter Larsen.

– Erkjenner han straffskyld?

– Vi har ikke tatt stilling til juridiske spørsmål. Han har forklart seg og samarbeidet med politiet.

Den siktede er ikke tidligere straffedømt. Han er blitt undersøkt for å se om han er strafferettslig tilregnelig. Konklusjonen er foreløpig ikke kjent.

Ifølge forsvareren befinner den siktede seg i skrivende stund på legevakta for å få behandlet noen skader.

– Jeg var bekymret for hans psykiske tilstand både torsdag og fredag. Politiet har bedt om en prejudisiell observasjon, noe som også var vårt ønske som forsvarere, sier Mette Yvonne Larsen.

Bodde i samme område

Den 42 år gamle kvinnen ble torsdag funnet død i en leilighet på Bjørndal. Den drapssiktede mannen bor også i nabolaget, bekrefter politiet overfor NRK. Han ble pågrepet på en buss et stykke utenfor Oslo torsdag kveld.

Det var opplysninger og informasjon som kom frem under etterforskninga som ledet til pågripelsen.

Kolleger av den avdøde kvinnen skal ha sendt politiet en bekymringsmelding like etter klokken 09 torsdag. Det førte til at politiet oppsøkte leiligheten, og fant en død kvinne.

Mannen har ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld for drap, men har forklart seg grundig for politiet.