Hopp til innhold

Ny turistsjef klar for Østfold

Egil Ørjan Thorsen skal lede arbeidet med å trekke turister til fylket.

Egil Ørjan Thorsen

Egil Ørjan Thorsen, ny daglig leder i Visit Østfold.

Foto: Remi Drageset / NRK

Thorsen ble i dag ansatt som daglig leder, mens Bente Jæger er ansatt som markedssjef.

Jæger kommer fra jobb som markedssjef i Visit Fredrikstad og Hvaler, mens Thorsen nå melder overgang fra jobben som rådgiver i Scandinavian Collective Ideas for Tourism.

Perfekt timing

– For meg var stillingen en perfekt timing og utfordring for å tillate seg å tenke at Østfold er en reiselivsdestinasjon og har et potensial på lik linje med andre områder i Norge, sier Egil Ørjan Thorsen.

– Det er helt ulik attraksjonskraft når det gjelder fjorder og nordlys. Men det jeg så langt har observert i Østfold gir et bra grunnlag til masse potensial. Både i forhold til skjærgården og Indre Østfold og dette med gjennomgangstrafikk.

Han mener gjennomgangstrafikken ikke er negativt, men er et marked i bevegelse som kan bearbeides på forskjellige måter.

Forenkle arbeidet

Visit Østfold eies av de fem reiselivsorganisasjonene og Østfold Fylkeskommunene.

– Formålet med selskapet er å forene og forenkle samordningen av de forskjellige regionale destinasjonsselskapene. Det står stor respekt av det underlagsarbeidet som er gjort av eierne for Visit Østfold, mener Thorsen.

Jobben blir blant annet å markedsføre Østfold som reisemål, både skjærgården og Indre Østfold. Etter kort tid i jobben ser turistsjefen for Østfold flere spennende områder.

– Skog og innlandsfiske, og det å gjøre aktiviteter i naturen, nevner Thorsen.

– Så det å finne en type lavmælt turisme, det å finne skogens ro. Kan det være en idé?

– Det er absolutt potensial for det i dag, hvor vi hele tiden bombarderes med masse forskjellige budskap. Så du skal ikke se bort fra at den type kommunikasjon er viktig i disse tider, svarer han.

Han er ennå svært fersk i jobben og starter for fullt i januar.

Skal løfte Østfold

– Dette er et godt team som skal bidra til å løfte Østfold som reiselivsdestinasjon gjennom en forsterket og helhetlig satsing. Selskapet skal jobbe med profilering, markedsføring og salg av Østfolds reiseliv på vegne av reiselivsorganisasjonene i fylket, skriver Siv Jacobsen, fylkespolitiker og styreleder i Visit Østfold, i en pressemelding.