Ny rekordstor dopingsak i Oslo

Sju personer er involvert i det som trolig er den største dopingsaken i Norge noen sinne.

Video Ny stor dopingsak i Oslo

I et rolig villaområde på vestkanten av Oslo har politiet tatt beslag i mengder av tabletter, en pilletrille- maskin, og annet utstyr for produksjon av dopingmidler.

Beslagene er ikke målt nøyaktig ennå, men saken er trolig norgeshistoriens største i volum.

Dopingmidler

– Det store beslaget som her er gjort tyder på at dette er forsøk på produksjon i stor stil. Det sier Jon Roger Lund som er etterforskningssjef i seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Kontorsjef Paul Ask, i Tollregion Oslo og Akershus, sier saken er et resultat av langvarig etterforskning mot et bestemt miljø. Flere av personene i miljøet har tidligere vært i søkelyset når det gjelder illegal innførsel og produksjon av dopingmidler.

Saken dreier seg om oppbevaring, salg og tilvirkning av dopingmidler.

Pillepresse

Pillepressen ble funnet i denne garasjen.

Foto: Tollregion Oslo og Akershus

Beste vestkant

GrapeseedOil, tilsats til flytende stereoider

Olje til fremstilling av flytende steroider.

Foto: Tollregion Oslo og Akershus

I august var NRK med på en aksjon på Oslos beste vestkant. Da ble det tatt beslag i en pillepresse, og saken startet å rulle.

I en garasje ble det tatt beslag i pillepresse og olje som skulle brukes til fremstilling av dopingmidler, og i en leilighet ble det tatt beslag i blant annet rundt 20 000 dopingpiller.

Les også: Beslagla 9,2 kilo anabole steroider i Oslo

Tvilsomme produkter

Hjemmeprodusert doping

Det er ennå ikke beregnet hvor stort dopingbeslaget er i omsetningsverdi.

Foto: Tollregion Oslo og Akershus

Selv om undergrunnsproduserte dopingmidler kan se ut som profesjonelt fremstilte medisinske produkter, tar brukere en stor risiko. Slike illegale dopingmidler kan inneholde feil dosering, feil type mediner eller forurensinger.

– Det som er helt sikkert er at de som er tatt for dette og er siktet i denne saken ikke har formell kompetanse til å lage slike dopingmidler, sier Lund i politiet.

– Folk tar en stor risiko ved å bruke disse midlene her.

Anabole steroider omsettes både som piller og oppløst i olje i små medisinglass.

Sju personer involvert

To menn i begynnelsen av 20-årene fra Oslo har sittet varetektsfengslet siden midten av august. Fem andre personer er også siktet i saken.

Radiodokumentaren og Brennpunkt sender senere denne måneden en dokumentarserie med fokus på illegal dopingbruk og produksjon i Norge.