Ny leder for Institutt for Journalistikk

Eivind Andres Lid (36) er i dag ansatt som ny leder for Institutt for Journalistikk.

Lid overtar etter Frode Rekve (61) som varslet at han ønsket å fratre stillingen i januar i år.

36-åringen kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Glåmdalen i Kongsvinger. Han har tidligere jobbet flere år i ulike stillinger i Smaalenenes Avis i Askim.

– Vi er svært fornøyd med å ha ansatt en fremoverlent, kompetent og allsidig instituttleder med fersk erfaring fra mediebransjen. Med hans sterke motivasjon og dokumenterte egenskaper som redaksjonell leder, er vi sikre på at Lid vil bidra til å utvikle IJ videre i riktig retning, sier styreleder for Institutt for Journalistikk, Reidun Kjelling Nybø i en pressemelding.

Kompetente søkere

Det var seks personer som søkte stillingen og var inne på intervju. Kjelling Nybø sier at ansettelsesutvalget var godt fornøyd med søkerne.

– Vi hadde kompetente søkere, og det har vært en krevende prosess å velge ut IJs nye leder. Toppledererfaring og fersk erfaring med omstilling og utvikling var de viktigste årsakene til at vi valgte Eivind Andres Lid.

Lid har 15 års erfaring som journalist og redaksjonell leder. Han har ledet en lang rekke utviklingsprosjekter og har særlig engasjert seg i prosjekter knyttet til digital omstilling og unge mediebrukere.

Det er foreløpig uklart når Eivind Andres Lid tiltrer i stillingen som instituttleder. Inntil da vil Frode Rekve fortsette som leder.