Ny kleskode for naturfotografen

Arne Nævra bytter ut turbukse og flanellsskjorte med dress og slips. Han er klar for en helt ny hverdag som rikspolitiker når Stortinget trer sammen etter valget.

Arne Nævra prøver slips

Arne Nævra har kjøpt ny dress og har god teknikk på å knyte slips allerede.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Som naturfotograf i hele sitt yrkesliv har Arne Nævra fra Lier ikke hatt det største behovet for å kle seg i annet enn komfortabelt tøy som tåler en støyt.

Men nå gjelder andre kleskoder for den nye stortingspolitikeren for SV. Mandag har han sin første offisielle dag på Stortinget sammen med nye og gamle representanter som er valgt inn.

– Ja, nå snakker vi om en klassisk mørkeblå dress. Jeg skal ha ny jakke og bukse til åpningen.

Får skryt for slipsknuta

Vi er med den ferske stortingsrepresentanten på shopping i Oslo noen dager før åpningen av Det 162. storting mandag 2. oktober. Han forklarer selgeren hva han er ute etter og hvorfor det er viktig å være pen i tøyet.

Det er av respekt for Stortinget da, det er viktig å se bra ut. Og man behøver jo ikke å vise at man tilhører et sånt "raddisparti", vet du.

Arne Nævra får hjelp med slipset

Arne Nævra får hjelp med slipset av Oddvin Beyer.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Når den nye skjorta og dressen har kommet på, er det tid for slipset. Og Nævra får skryt av ekspeditør Oddvin Beyer som påpeker at han velger en såkalt enkel Windsor.

– Ja, du ser det ja. Den er ikke så gæern altså.

Lover å besøke hjemfylket

Det var stor spenning valgnatten da resultatene etter hvert kom inn. Skulle utjevningsmandatet på Buskerudbenken gå til SV og Arne Nævra eller skulle Høyres Anders Werp få det. Da alle stemmer var talt opp, ble det klart at det var Nævra som til slutt fikk plassen.

– Jeg skal besøke steder i fylket og velgerne som har gitt meg plassen de neste fire årene. Det blir viktig å kjenne fylket på pulsen, og sette seg inn i saker som velgerne er opptatt av.

Han mener det er viktig at stortingsrepresentantene er flinke til å reise rundt i eget fylke og lytte til folk.

arne nævra pingviner

Slik er vi vant til å se den kjente naturfotografen. Nå er turtøyet og kameraet byttet ut med dress og sakspapirer.

Foto: Privat

– Det er viktig at vi vet hva som skjer i fylket innenfor samferdsel og næringsliv og på andre områder.

Satser på gode faddere

Han har rukket å gjøre seg litt kjent i den store bygningen på Karl Johan, men tror han trenger både faddere og tålmodighet den første tida.

– Nei, jeg har ikke blitt kjent i alle kriker og kroker ennå, men satser på at jeg kan få hjelp av gode faddere som Torgeir Knag Fylkesnes og Lars Haltbrekken.

Usikker på hva valgresultatet betyr? Ekspertene gir deg svaret her

Det 162. storting trer sammen mandag 2. oktober. Fredag 6. oktober blir fullmaktene behandlet og lørdag 7. oktober er det konstituerende møte. Mandag 9. oktober åpner Kongen, eller den som fungerer som regent, Stortinget.