Ny hockeyklubb stiftet i Halden

Avtroppende styreleder i IK Comet forteller at ny ishockeyklubb er på vei. Navnet på den nye klubben er "Comet Hockey".

Mona Buvik

- Søndag var det stiftelsesmøte for en ny ishockeyklubb i Halden, forteller avtroppende styreleder Mona Buvik.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Tirsdag kveld denne måtte IK Comets styreleder Mona Buvik beklage at det var definitivt slutt for IK Comet, som ble stiftet i 1961.

En investorgruppe ville redde Comet, som ble slått konkurs forrige fredag.

Investorene skaffet nødvendige økonomiske midler, men Halden kommune kunne ikke love at ishallen ville bli åpnet kommende søndag slik ishockeyforbundet krevde, og dermed kunne ikke klubben drives videre.

Les også:
- Trist at det ikke ble en løsning
Comet er historie
Lokale sponserer vil redde Comet

Ny klubb stiftet

I NRK Østfolds morgenstudio onsdag forteller Mona Buvik at det i all hemmelighet er stiftet en ny ishockeyklubb i Halden.

Investorgruppen, som ville redde IK Comet arbeidet på siden av klubben. Parallelt har ivrige haldensere med hjerte for klubben stått på for å finne andre løsninger.

IK Comet

IK Comet har opplevd en spillerflukt etter at klubben ble slått konkurs fredag.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- De siste dagene har det vært et voldsomt trykk. Det er gitt uttrykk for at vi må drive ishockey videre i Halden, blant annet for de 150 barn og unge, som er knyttet til ishockeyklubben Comet, sier Buvik.

Hun forteller at det på papiret nå er stiftet en klubb.

- Prosessen er igangsatt. Vi skal melde til kretsen og videre til forbundet. Klubben tar utgangspunkt i tradisjoner og navnet på klubben skal være "Comet Hockey". Interimstyret skal ledes av Jostein Stø, sier Buvik.

Les også:
- Comet på Donald Duck-nivå
Uviss fremtid for Comet-spillerne
- Trist for ishockeyen

- En vanskelig periode

Klubben var under konkursbehandling etter at kemneren i Halden hadde begjært klubben konkurs for manglende innbetalinger.

Da bobestyrer ikke fikk de nødvendige midlene på plass, og kommunen heller ikke kunne åpne ishallen fordi det blant annet er branntekniske mangler i hallen, var det hele over.

Bobestyrer erklærte fredag at klubben måtte slås konkurs.

Deretter kom investorgruppen på banen, som blant annet består av flere større bedrifter i Halden og en bank.

Men i og med at ishallen ikke kunne åpnes, kunne Norges Ishockeyforbunds krav til at klubben skulle få fortsette ikke innfris.

- Selv om jeg på mange måter føler at jeg har holdt meg rolig og ikke hatt for store forhåpninger i forhold til muligheten for en løsning, så tennes det likevel et lys. Og det har det nok gjort i mange av spillerne våre også, særlig juniorspillerne, og det føles sikkert ikke noe godt å ha tent dette lyset igjen og så få det slukket helt, sa Buvik til NRK tirsdag, da IK Comet var historie.

Ishockey

Det blir mer ishockey i Halden, men det vil ta en tid før et nytt elitelag er oppe og går.

Foto: Halden Dagblad

Spillerflukt

På IK Comets hjemmesider skrives det at flere av de etablerte spillerne har hatt følere ute i markedet, da de skjønte at klubben var i trøbbel.

Mange har allikevel håpet at klubben skulle bli reddet, og i følge den svenske ishockeyspilleren Johan Erkgärds har fraværet av informasjon vært frustrerende.

- Det er litt Donald Duck-nivå over hele denne saken, sier han, og mener spillerne har hatt vansker med å følge med på hva som har foregått.

Morgan Andersen

Stjernen har sikret seg fire Comet-spillere allerede, forteller hovedtrener i Stjernen Morgan Andersen (bildet). Fredrikstad-klubben ønsker å snakke med Marius Hagberg, også han tidligere Comet-spiller.

Foto: NRK

Fredriksstad Blad melder at sju spillere fra IK Comet har banket på døra i Fredrikstad, men ikke alle har fått plass.

Mandag skrev tidligere Stjernen-spiller Martin Jordheim og Mats Weberg under kontrakter med Stjernen Hockey. Begge er 20 år og kommer fra konkursrammede Comet.

Hovedtrener Morgan Andersen i Stjernen sier begge to kan gå rett inn i A-troppen.

Også Einar Egeland (18) og Geir Arne Karrestad (22) år er klare for Stjernen 2. De to kommer fra Comets egen junioravdeling.

- Spesielt Egeland kommer jeg til å følge nøye. Begge to vil styrke 1. divisjon og er bra spillere, forklarer Andersen til FB.

I tillegg går Anders Hilt Jørgensen til Vålerenga, Ola Johannessen til Sparta, Mattias Guter til Oskarshamn og Andreas Frisk til Örebro.