NRK rekrutterer flerkulturelle

Av 170 søknader til NRKs flerkulturelle rekrutteringsprosjekt, er de første fem stipendiatstillingene nå besatt.

Norsk Rikskringasting NRK på Marienlyst. Her NRK logo på flagg.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det var svært mange sterke søkere til prosjektet, som skal ha NRK Østlandssendingen som base.

- Journalister med flerkulturell bakgrunn er underrepresentert i NRK. Det har NRK også fått en del kritikk for. Dette prosjektet er en slags hjelpemotor i tillegg til ordinær rekruttering, sier prosjektleder Marianne Mikkelsen til Østlandssendingen.

Østlandssendingen er vertsredaksjon for NRK FleRe. Den to måneders opplæringen og de to første praksismånedene foregår her. Deretter blir det to nye praksismåneder i andre redaksjoner i NRK.

Begynner i januar

De første fem stipendiatene begynner 3. januar 2008, og deretter er planen å ta inn et nytt kull høsten 2008 og det siste kullet på fem i januar 2009.

Stipendiatene skal lære grunnleggende journalistikk med hovedvekt på radio og nett.

- Vi har prioritert folk med bakgrunn og språk fra store innvandrergrupper i Norge, fordi det er en viktig kompetanse for NRK, sier Mikkelsen.

Det har vært stilt strenge krav til stipendiatene. Det skal være folk som har en kompetanse som NRK virkelig har bruk for. Når de er ferdige med et halvt års opplæring og praksis i NRK må de søke og konkurrere om jobber på vanlig måte.

De fem utvalgte

De fem flerkulturelle stipendiatene som begynner i Østlandssendingen/NRK over nyttår er Jathushiga Bridget Rajah, Mina Ghabel, Azka Baig, Nedim Dizdarevic og Dang Trinh Nguyen.

Jathushiga

Jathushiga Bridget Rajah

Jathushiga (25) er sørlending fra Moi med tamilsk familie fra Sri Lanka, Norge og England. Hun har en bachelor i statsvitenskap og radioerfaring fra Radio Orakel.

 

 

 

Mina

Mina Ghabel

Mina (25) har journalistutdanning fra England og er for tiden prosjektleder i Mediaplanet. Hun kom til Norge fra Iran som niåring og har vokst opp på Kongsberg.

 

 

 

Azka

Azka Baig

Azka (37) er fra Oslo og var ett av de første barn av pakistanske foreldre som ble født i Norge. I dag har hun tre barn selv og journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo.

 

 

 

Nedim Dizdarevic

Nedim Dizdarevic

Nedim (27) er bosnisk flyktning fra Mostar og kom til Norge med familien sin som 13-åring. Han holder på med en master i samfunnsøkonomi og driver blant annet med kortfilm og video i fritiden.

 

 

 

Dang Trinh

Dang Trinh Nguyen

Dang (29) er bergenser med vietnamesisk familie. Han har studert fotografi, pedagogikk og journalistikk i Norge og England og har erfaring som lærer ved Noroff mediegymnas i Oslo.

 

 

 

- Vi håper at en del av dem som fikk avslag nå søker igjen neste gang. Det er planlagt opptak av to kull til - ett høsten 2008 og ett våren 2009, sier prosjektleder Marianne Mikkelsen.