Reporter blir sjonglør på direkten

Flere NRK-journalister har fått prøve seg på å ta ting på sparket. Rune Fredriksen måtte intervjue mens han sjonglerte.

Luke nummer to i julekalenderen.

Det er dag to i desember, og i dagens luke i NRK Østfolds julekalender finner vi et klipp av Rune Fredriksen som blir kuppet på direkten.

I går mintes Finn Børge Stenbek hvordan han ble stuntet inn i en noe ukonvensjonell sportsgren.

Høsten 2007 var det festival i Moss, og gjøgler og andre scenekunstnere fra en hel verden samlet seg i byen. Dit dro også reporter Rune Fredriksen og fotograf Håvard Wien.

– Vi hadde en avtale med festivalsjef Håkon Sæther, og fikk også en prat med en av festivalens deltakere, «Mr. Fromage», en ung amerikansk gjøgler som jeg ikke husker navnet på i farten, sier reporter Rune Fredriksen.

– Vi ble enige med ham om at han skulle opptre «in character» som det heter, og finne på noen sprell mens jeg intervjuet Sæther.

– Og han holdt sitt ord, kan du si

Fredriksen måtte under intervjuet med festivalsjefen holde styr på først en, så to, og til slutt tre tallerkener på pinne. «Mr. Fromage» brøt stadig inn i intervjuet med nye påfunn.

– Det var egentlig veldig gøy, men jeg stressa litt med liksom å være seriøs journalist, mimrer Fredriksen.

– «Playing it straight», som det heter på godt norsk. Visste jo ikke hva han skulle finne på. Da det siste fatet kom opp på hodet, og den fjøra kom inn fra siden, da begynte det å røyne på. Men jaggu klarte vi alt på en tagning, gitt.

Når han ser tilbake på klippet så er det to ting han er glad for.

– Jeg angrer fint lite på at jeg klippet håret og gikk over til linser, gliser Rune.

Her kan du se hele klippet i fullversjon:

Flere NRK-journalister har fått prøve seg på å ta ting i farta. Blant annet da Non-Stopfestivalen i Moss i september 2007 skulle dekkes.