Norway Cup øker beredskapen

Norway Cup oppgraderer sikkerhetsberedskapen etter et møte med Oslo-politiet torsdag ettermiddag.

Norway Cup 24.07.14
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Norway Cup pleier alltid ha beredskapssamarbeid med politiet under de årlige fotballturneringene på Ekebergsletta.

Tilstedeværelse utover det vanlige

Etter at PST torsdag formiddag offentliggjorde at de har fått opplysninger som tilsier at Norge kan bli utsatt for et terrorangrep innen få dager, har Norway Cup oppgradert den ordinære sikkerhetsberedskapen.

– På et møte i ettermiddag hadde politiet et klart ønske om å oppgradere tilstedeværelsen noe, sier Frode Kyvåg, leder for fotballturneringen.

– Vi skal gjøre hva vi kan, og vel så det.

Kyvåg sier at politiet vil være til stede ved turneringen i større grad enn tidligere.

– Publikum vil nok merke det. Det blir en tilstedeværelse utover det vanlige, ordinære. Noe blir synlig, og så vil det være noe man ikke ser. Men man vil se noe etterhvert, sier Frode Kyvåg.

– Ingen ting å bekymre seg over

Norway Cup er verdens største fotballturnering for barn og ungdom mellom 10 og 19 år. I løpet av turneringen spiller omlag 1500 fotball-lag 4200 kamper.

Kyvåg sier at han ikke ser Norway Cup som et spesielt mål. Han sier også at trusselbildet kan endre seg i løpet av de nærmeste dagene.

– Nå er vi enige om hva vi skal gjøre. Men trusselbildet kan endre seg. Det kan tas ned og det kan tas opp, det vet man jo.

– Hva vil du si til bekymrede foreldre?

– At det er ingen ting å bekymre seg over. Jeg har stor tillit til Oslo politidistrikt. Jeg har sagt det spøkefullt tidligere, og nå skal jeg være forsiktig med å spøke, men det er få steder som er så trygge som Ekebergsletta under Norway Cup, sier Frode Kyvåg.

Politiet: Ville sendt egne barn

Tidligere torsdag ettermiddag sa stabsjefen ved Oslo politidistrikt, Johan Fredriksen, at han oppfordrer foreldre som lurer på om de skal sende ungene sine til Norway cup til å la barna delta i fotballturneringen.

– Det er tøft å sitte her å si det. Per nå hadde jeg ikke hatt betenkeligheter med å sende mine barn til dette arrangementet. Politiet kan ikke garantere for sikkerheten, men vi gjør nå det vi mener er nødvendig for å sikre dette arrangementet ut fra den situasjonen vi har nå, sier Fredriksen.


Norway Cup 24.07.14

Den internasjonale fotballturneringen Norway Cup arrangeres fra 27. juli til 2. august.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix