Hopp til innhold

Nordea-siktet holder fast på sin uskyld

Den 49 år gamle kvinnen som politiet mener må være kvinnen som deltok i millionsvindelen i en Nordea-filial i Oslo i sommer, ble i dag avhørt av politiet.

Video Politet etterlyser kvinne etter Nordea-kupp

Politiet gikk ut med etterlysning og bilder av en ukjent kvinne som deltok i Nordea-svindelen.

Foto: Nyhetsspiller

Øystein Storrvik

49-åringens advokat deltok i dag under avhøret av kvinnen som politiet mener er kvinnen som deltok i svindelen i en Nordea-filial.

Foto: NRK

Kvinnen ble pågrepet i Oslo fredag ettermiddag. Påtalemyndigheten mener det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for delaktighet i bedragerisaken.

– Hun nekter fortsatt enhver befatning med saken, og mener hun ikke er kvinnen på overvåkningsbildene, sier 49-åringens forsvarer Øystein Storrvik til NRK.no.

Svindlet 89 millioner

Politiet gikk 19. august ut med etterlysning av en kvinne som var sammen med en 35 år gammel mann, da de i juli i år oppsøkte bankfilialen på Tveita i Oslo. Kvinnen utga seg for å være en av Norges rikeste kvinner, og med falske ID-papirer skal de to ha klart å få overført 89 millioner kroner til en annen konto.

Kvinnen ble pågrepet åtte dager etter at politiet gikk ut med etterlysning og bilder av en ukjent kvinne som deltok i Nordea-svindelen.

– Ligner

På bildene er kvinnen sammen med mannen politiet mener er den 35 år gamle hovedmannen i gigantsvindelen i bankfilialen på Tveita. Kvinnen utga seg for å være en av Norges rikeste kvinner, og med falske ID-papirer skal de to ha klart å få overført 89 millioner kroner til en annen konto.

Storrvik satt sammen med sin klient i politiavhøret søndag. Politiinspektør Gro Smogeli var raskt ute med å konstatere at overvåkingsbildene viser at de har tatt riktig person.

– Hun ligner på kvinnen på bildene. Godt politiarbeid og gode tips gjør at vi mener dette er den etterlyste kvinnen. Påtalemyndigheten mener derfor det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for delaktighet i bedragerisaken, sa Smogeli til NTB fredag kveld.

– Ligner ikke

49-åringens advokat Øystein Storrvik er av motsatt oppfatning.

– Når min klient holder fast på at hun ikke har noe med dette å gjøre, så innebærer det at hun mener politiets standpunkt ikke er forenlig med det inntrykket bildene faktisk gir, sier Storrvik.