Nok et forsøk på å kaste Holstad

Fremskrittspartiet gjør et nytt forsøk på å kvitte seg med den omstridte politikeren og forretningsmannen Henning Holstad.

Henning Holstad
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Til bystyrets møte i ettermiddag foreslår partiet nok en gang å fjerne Holstad fra heltidsvervet som leder i helse- og sosialkomitéen.

I fjor høst kastet Fremskrittspartiet Henning Holstad som leder for bystyregruppa i Oslo.

LES OGSÅ: Frp vil kaste Holstad

Et flertall i gruppa mente at Holstad var uskikket til å ha sentrale verv i partiet. Forsøket på å fjerne ham som komitéleder ble derimot stoppet av bystyret, fordi flertallet der ikke ville gi en politiker sparken mot sin vilje.

Anledningen Frp benytter denne gang, er Peter N. Myhres avgang som miljø- og samferselsbyråd.

LES OGSÅ: Petter N. Myhre

Partiet foreslår Myhre som ny leder for helse- og sosialkomitéen, mens Holstad degraderes til kontrollutvalget.

Glipp

Det spesielle er at Fremskrittspartiet så sent som mandag ettermiddag foreslo en helt annen mannskapsendring da saken ble behandlet i bystyrets forretningsutvalg.

Her var Peter N. Myhre satt inn som menig medlem av kultur- og utdanningskomitéen, mens Holstad fikk beholde sitt lederverv.

På et internt gruppemøte fire timer senere la så gruppeleder Svenn Kristiansen fram et helt nytt forslag som innebar å kaste Holstad, og Kristiansen fikk flertallet i gruppa med seg.

- Nei, det var en glipp fra meg at vi foreslo å sette en avgående byråd inn i kulturkomiteen. Når jeg begynte å tenke meg så er det vanlig at en byråd som er nummer to til lista til Frp i kommunevalget blir heltidsombud. Jeg var nok for rask i svingene der, sier Kristiansen.

Er dette nok et forsøk på å bli kvitt Holstad fra fremtredende verv?

- Det kan godt bli oppfattet slik, men jeg mener dette er naturlig.

Beskytter Holstad

Forrige gang holdt alle i Høyre og Fremskrittspartiet sin beskyttende hånd over Henning Holstad i bystyret.

Arbeiderpartiet er innstilt på å gjøre det samme nå, sier Aps Trond Jensrud.

- Vi kan ikke se at noe har endret seg siden sist bystyret behandlet saken. Så lenge Holstad ønsker å beholde vervet bystyret har gitt ham, så er det ingen grunn til å bytte ham ut, sier Jensrud.