Nok et cannabishus funnet

Politiet har klare spor å gå etter etter at de i dag slå til mot et hus på Nes som følge av tips fra publikum.

Cannabisplantasje

En av de over 30 cannabisplantasjene som er funnet på Østlandet den siste tiden. Denne ble funnet i tønsberg 27. februar.

Foto: Politiet

Tirsdag formiddag ble nok en cannabisplantasje avslørt. I et hus i Nes ble det funnet hundre ferdigvokste planter, skriver Raumnes.

Klare spor

Rundt 30 cannabisplantasjer er funnet på Østlandet den siste tiden.

- Vi har funnet en ny cannabisplantasje i vårt distrikt. Det var i en enebolig hvor vi fant omtrent 100 planter, sier lensmann Bernt-Ingar Jahren ved Nes lensmannskontor, til NRK Østlandssendingen.

Politiførstebetjent Espen Sandvold forteller at de har klare spor å gå etter og håper på en snarlig pågripelse.

- Hvis vi får tak i de rette personene, får du flere opplysninger i morgen, sier Sandvold til Østlandssendingen.

- Funnet ved hjelp av publikum

Ifølge Raumnes har politiet i lengre tid holdt huset under oppsikt.

- Det som kanskje har gjort at vi har markert oss såpass betydelig nå, er at det har vært et massivt engasjement både fra lokalbefolkning, presse og herfra, som gjør at vi ønsker å finne disse plassene og få de satt ut av spill sier han til Østlandssendingen.

Sandvold forteller at ingen er pågrepet i saken, men at en person er mistenkt. Han opplyser også at huseier er i utlandet, og at en person av asiatisk opprinnelse har leid huset.

30 plantasjer på Østlandet

Dette er den tredje plantasjen som er blitt avslørt i Nes. De to andre ble funnet 25. og 28. januar, og disse inneholdt tilsammen 800 cannabisplanter.

Totalt er det funnet omtrent 30 cannabisplantasjer i østlandsområdet. Nes-politiet møter i morgen Kripos, som skal ta stilling til om etterforskingen skal sentraliseres.