Hopp til innhold

Nok en kystledhytte skal opp

Etterspørselen etter å feriere i kystledhytter i skjærgården er stor, derfor bygger nå en dugnadsgjeng opp en sjuende hytte på Hvaler.

Ny kystledhytte bygges på Hvaler

Per Kristiansen, Tor Ivar Olsen og Paul Henriksen i gang med å bygge ny kystledhytte

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

Høsten viser seg fra sin beste side i det vakre kystlandskapet ved Brottet på Hvaler. Her hvor steinhoggervirksomheten var stor foregår fortsatt et møysommelig arbeid for å få opp nytt bryggeanlegg, kystlekeplass og en splitter ny kystledhytte. Her er det nemlig gratisarbeid som gjelder.

Dugnadsviljen er stor, og med støtte fra fylkeskommunen får de nå snekret opp Hvalers sjuende turisthytte. En ettertraktet koie på 16 kvadratmeter. Folk står i kø for å bo i disse hyttene. Fra påske og langt ut på høsten leier folk seg inn.

– Det er klart vi har dette i bakhodet når vi nå setter opp enda en hytte her ved Brottet, sier Paul Henriksen, leder av styret for Hvaler Kulturvernforening. Vi trenger penger i kassa, og vet vi er sikret en inntekt. Men her får de ferierende det fint. Vi har en ny brygge og badefasiliteter på plass til sommeren.

 : Ny kystledhytte bygges på Hvaler

Populære hytter

Det er i år satt ny rekord for utleie av kystledhyttene langs Oslofjorden, og størst er etterspørselen etter hyttene på Hvaler. I sommer åpnet også en hytte ved den gamle rekefabrikken på Papper. Med Mundastua er det tre hytter å velge mellom ved Brottet.

– Hytta er oppkalt etter ho Munda som rodde arbeidsfolk over Skjelsbusundet i mange år, sier Paul Henriksen.

Håpet er at hytta er på plass innen mai. Det langsiktige målet er at hyttene kan leies ut hele året, også vinterstid.

Kystlekeplass

I området er det også kommet opp en kystlekeplass. Med eget fyr, spennende stier og en gyngende, svær fiskeruse.

– Her kan man teste ut hvordan det er å være fisk, ler karene fra Kulturvernforeninga.

 : Kystlekeplass ved Brottet