Store telefonproblemer for nødetatene

Like etter klokken ni meldte flere nødsentraler på Østlandet at de hadde store problemer med telefonnettet. En time senere melder Telenor at feilen er rettet og alt skal fungere igjen.

Politihuset Grønland

TELEFONTRØBBEL: Blant andre operasjonssentralen her i politihuset på Grønland ble rammet av feilen på Telenors fastnett. Oslo-politiet brukte en nødløsning for at nødnummer 112 skulle fungere i morgentimene torsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

En feil på Telenors fastnett skapte problemer for nødetatene i Oslo og Akershus torsdag morgen.

I Oslo brukte politiet en nødløsning for at nødnummer 112 skulle fungere.

Like før klokken 10 meldte Telenor at er feilen var rettet, men telefonselskapet sier de foreløpig ikke vet hvaårsaken til feilen er.

– Dette har høyeste prioritet, vi må ta en skikkelig gjennomgang før vi gir mer informasjon, sier informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan.

Det er bare litt over en måned siden problemer i Telenors fastnett sist skapte trøbbel for nødetatene på Østlandet.

113 ustabilt

I morgentimene torsdag meldte Oslo universitetssykehus at nødnummer 113 var ustabilt.

– Folk må fortsette å ringe 113 hvis de ikke kommer frem med én gang. Det kommer telefoner igjennom, men ikke alle, sier pressevakt ved OUS Hedda Holth.

Oslo-politiets operasjonssentral, politiet på Romerike, Follo-politiet, politiet i Asker og Bærum,brannvesenet og Statens vegvesen opplyste alle like etter klokken 09.00 i morges at de hadde problemer med telefonlinjene.

45 minutter senere kom meldingen først fra Follo-politiet om at telefonproblemene var løst, og nå skal det fungere hos alle nødetatene.

Laster Twitter-innhold