Dukket opp med vakre motiver

I tre dager måtte sjødyr i Moss og Oslofjorden finne seg i å være i fotografenes søkelys. De ni fotografene som deltok i norgesmesterskapet i undervannsfoto dukket opp med de vakreste motiver.

Undervannsfoto

Et bilde tatt av årets norgesmester Vidar Skålevik.

Foto: Vidar Skålevik

 Dan Kåre Engebretsen

Leder i Moss Undervannsklubb Dan Kåre Engebretsen.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Ni fotografer deltok i mesterskapet. I løpet av tre dager fra torsdag til lørdag skulle Norges beste undervannsfotograf kåres.

– De konkurrerte i fem ulike kategorier: vidvinkel, makro, fiskeportrett, vidvinkel med dykker og en kategori vi har kalt «maritim forurensing», en åpen, kreativ kategori, forteller leder i Moss Undervannsklubb, Dan Kåre Engebretsen.

I Oslofjorden for første gang

Det var Moss undervannsklubb som var vertskap og arrangør av årets norgesmesterskap. For første gang var Oslofjorden arena for mesterskapet.

I alt ble det tatt 9.800 bilder i løpet av de tre dagene konkurransen varte. Vel oppe på overflaten måtte fotografene plukke ut et bilde hver i hver av de fem kategoriene.

Mester fra Stavanger

Det hele ble avsluttet på lørdag og det var Vidar Skålvik fra Stavanger Dykkeklubb som ble norsk mester på Oslofjordens bunn. Med mestertittelen her kvalifiserte han seg videre til verdensmesterskapet i Nederland.

Rune Edvin Haldorsen fra Akkaren Sportsdykkerklubb kom på andreplass, mens tredjeplassen gikk til Wenche Strand fra Drøbak Undervannsklubb. Petter Schmedling fra arrangørklubben ble nummer fem.

Undervannsfoto

Medlem av arrangørklubben Moss Undervannsklubb Petter Schmedling har tatt dette bildet.

Foto: Petter Schmedling

– Kvaliteten på konkurransen har vært jevnt over god, men det er enkelte deltagere som har utmerket seg. Vinnerbildene i hver klasse har pekt seg ut, og har klart å fange de ulike temaene på en svært god måte, sa Fredrik Myhre i juryen da konkurransen var avsluttet.

Se TV-innslaget her:

Moss Undervannsklubb

Et bilde tatt av Siv Pedersen.