Norgeseliten i golf inntar Hole

For første gang arrangerer Tyrifjord golfklubb NM. 157 blant Norges beste skal delta på årets NM som starter i dag.

Anine og Veslemøy slår

Veslemøy Heramb og Anine Edsbergløkken har høye ambisjoner under årets NM.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

I fire dager arrangeres det NM i golf på Storøya i Hole, og det for første gang. Men daglig leder i Tyrifjorden golfklubb, Dereck Crawford, har nervene på plass.

Daglig leder Derek Crawford

Derek Crawford har arrangert en rekke golfturneringer tidligere, men aldri NM.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Nervene er rolige, men det er mye å huske på. Det er litt spesielt når det er Norgesmesterskap. Dette er kremen av arrangementene i norsk golf, og det er artig å gjennomføre det. Men det er jo tross alt en golfturnering, og det kan vi.

Crawford gleder seg til Norgesmesterskapet begynner.

– Jeg tror det går veldig bra. Været er på vår side ser det ut som. Fire dager med fint vær, en god golfbane og svært gode golfspillere er en god miks.

Håper på topp ti

Det er første gang golfklubben her arrangerer et Norgesmesterskap. Styreleder John-Magne Pedersen skal selv spille om den gjeve tittelen.

– Hvor viktig er det at dere får arrangere Norgesmesterskapet?

– I år er det kanskje mer viktig enn noen gang. Vi har 20-årsjubileum og det er en fantastisk mulighet til å få vise både Hole kommune og Storøya og kanskje en av Norges flotteste golfbaner. Så vi er veldig stolte av å få arrangere dette og få vise hva vi kan, sier Pedersen.

– Du skal selv spille i mesterskapet. Er det flere fra klubben som skal delta?

– Ja, vi er fire stykker som deltar. Daniel Envald, John Christian Berg, Erik Civita Jensen og meg selv. Da får vi se. Vi har kanskje en, Daniel, som vi håper kommer på topp ti. Det hadde vært gøy for klubben.

– Hva med deg selv da?

– Mitt mål er å gå ut og ha det hyggelig og gøy. Det ville ikke vært bra for norsk golf hvis jeg hadde gjort det veldig bra her, sier han med et smil.

Topp tre

Men noen ønsker også å hevde seg i toppen. Anine Edsbergløkken fra Oslo og Veslemøy Heramb fra Haram er på plass på Storøya. Sistnevnte håper å komme på topp tre.

Veslemøy (t.v.) og Anine

Veslemøy og Anine tester ut golfbanen på Storøya.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Ja, jeg har i hvert fall en målsetting om det. Tidligere har det gått bra, jeg har stort sett klart cupen. Vi får nå se, sier Heramb.

Åtte mann har jobbet på spreng, og 500 kvadratmeter finklippet gress er nå klart til å ta imot en kommende Norgesmester. Jentene har prøvd banen tidligere år.

– Vi spilte på Norgescupen her i fjor, og da var den veldig fin, sier Heramb.