Hopp til innhold

Nettprat om drap og lemlesting

Den pedofilitiltalte Oslo-mannen chattet om drap og lemlestelse av unge gutter og jenter.

Advokat Anne Kristine Bohinen og Stian Hermansen

Mannens forsvarer, advokat Anne Kristine Bohinen, reagerte på at aktor la fram bevis som ikke gjelder det hennes klient er tiltalt for.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det viste chat-samtalene på nettet politiet tirsdag la fram i retten mot mannen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot seks prostituerte gutter i Thailand.

Aktor Pål K. Lønseth

Aktor Pål K. Lønseth

Foto: Hallgeir Aunan / NRK

Etter å ha gjengitt en av de sterkt voldspregede samtalene den 48 år gamle tiltalte har ført med en av sine kontakter på nettet, spurte aktor Pål K. Lønseth mannen om hva dette var.

- Forferdelig prat, men jeg la ikke noe faktisk i det. Det er ordspill, jeg sitter der som en forfatter uten manus og babler i vei, svarte tiltalte

- På nettet er det ingen sperrer på ordbruken. Det råder anarki der, og man kan bare snakke i vei. Det er ingen virkelighet og ønsker i dette. Jeg dreper ikke engang et insekt, sa han.

- Viser hva som foregår i tiltaltes hode

Feriebolig i Thailand

Overgrepene skal ha skjedd i denne ferieboligen i Thailand.

Foto: NRK

Hans forsvarer, advokat Anne Kristine Bohinen, reagerte på at aktor la fram bevis som ikke gjelder det hennes klient er tiltalt for.

- Dette viser hva som foregår i tiltaltes hode, sa aktor.

- Det som foregår i folks hode er ikke straffbart, svarte Bohinen.

Aktor sa at det som kommer fram i disse chattene på nettet, har betydning for gjentakelsesfaren og den straffepåstanden han kommer til å legge ned i retten.

Aktor har allerede signalisert at påtalemyndigheten vil kreve forvaring av 48-åringen.