Nesten kvalt av russeknuteforsøk

Da en russejente forsøkte å spise en hamburger i to jafs satte den ene biten seg fast i halsen og hindret henne i å puste i flere minutter.

– Som lege og far synes jeg dette er blant de unødvendige å forsøke seg på, sier fylkeslege Petter Schou.

I går forsøkte russejenta å spise en hamburger ved bare å ta to biter. Den ene biten satte seg fast og hun klarte ikke å puste. Ambulansepersonell ble tilkalt og de fikk dratt biten ut.

Schou advarer nå mot helsefarlige russeknuter, ikke bare de som innbærer overdreven drikking, men også overdreven spising.

– Det er mange morsomme ting man kan forsøke på som russ, men man behøver ikke gjøre noe som kan være livsfarlig, sier fylkeslegen.

Les også: Rusken ber russen skjerpe seg | Sofarussen: – Trenger ikke mye penger for å ha det gøy | Så mye penger bruker russen

Mettende knute

I går møtte NRK Østlandssendingen tre blåruss som stod i en telefonkiosk på Majorstuen og delte en kasse øl. De hadde også prøvd seg på hamburgerstuntet, og syntes ikke det var det smarteste de hadde gjort.

– Det var ikke noe sjakktrekk å spise den hamburgeren før vi skulle stå her, for man blir ganske mett.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video Advarer mot kyssing

Russen tror alkohol er verst

Mette, Fredrik og Julie tror likevel at russeknutene som innbærer mye alkohol på kort tid er de farligste.

– Å drikke en flaske vin på 40 minutter eller en bestemt mengde øl på en bestemt tid kan være farlig. Det er faktisk lett å bli altfor full og bli skikkelig dårlig. Det er ikke smart å gjøre, sier russejentene.

– Men vi er ikke så smarte heller da, sier Fredrik.

Petter Schou anbefaler russen til å holde seg til mindre farlige knuter.

– Jeg vil heller foreslå at man forsøker å kysse gardister eller politifolk. Det synes jeg høres ut som mye triveligere knuter.