Nesodden får ambulansevakt

Folk på Nesodden har måtte vente lengst i hele Follo på å få hjelp fra ambulanse. Fra mandag vil det endre seg, når de får en egen ambulansevakt i kommunen.

Ambulanse

Den nye ambulansevakten på Nesodden vil være døgnbemannet.

Foto: Sissel Helen Kvalvik / NRK

Må ambulansen rykke ut kan det ta 20 minutter før den har kommet seg fra Ski til Nesodden.

Det er den lengste responstiden i Follo-regionen, og har ført til gjentatte aksjoner i lokalmiljøet fra innbyggere som krever en bedre akuttberedskap.

– Vi har en fryktelig vanskelig innfartsvei til Nesodden, men fra mandag blir akuttberedskapen kraftig forbedret, sier ordfører Nina Sandberg (Ap) til NRK.

Døgnbemannet vakt

Nina Sandberg, ny ordfører på Nesodden

Nina Sandberg (Ap), ordfører Nesodden.

Foto: Daniel Bjur / NRK

Klokken 08.00 mandag morgen er ambulansebil og personell på plass på brannstasjonen sentralt på Nesodden, der den nye ordningen skal være stasjonert.

– Responstiden er nå oppe i 20 minutter og klart den lengste i Follo, så dette er en kraftig forbedring. Vakta er plassert slik at skjer det noe sentralt på Nesodden vil de være der umiddelbart, sier Sandberg.

Den nye ordningen skal være døgnbemannet, og sikre en langt bedre akuttberedskap til Nesoddens 18 000 innbyggere.

Etterlengtet trygghet

Kommunestyret startet arbeidet med en egen ambulansevakt i 2011, og det har tatt tid å få ordningen på plass.

– Det har etter det jeg har forstått først og fremst vært et spørsmål om bemanning, sier ordføreren.

– Mange har vært veldig opptatt av å få dette på plass, og innbyggerne vil bli veldig glad for at denne ordningen nå starter opp.

Ordningen er et samarbeid mellom kommunen og Oslo universitetssykehus, der kommunen stiller med lokaler om ambulansebil.