Nekter for drapet på Mohammad Taher

De to tiltalte for Trøsken-drapet nektet straffskyld for drapet på Arshad Tofiq Mohammad Taher, da straffesaken startet i dag.

Aktor og forsvarer, Trøsken-drapet

Aktor Ingrid Vormeland Salte og 26-åringens forsvarer Vegard Aaløkken forbereder seg til sakens start i morges.

Foto: Remi Drageset / NRK

Klokken ni startet saken i Sarpsborg tingrett. To menn på 26 og 20 er tiltalt. 26-åringen for selve drapet, og for å ha stjålet penger fra den døde. 20-åringen må svare for anklager om at han prøvde å skjule drapet på Taher, og for å ha tatt imot penger som var stjålet fra den døde.

Grudd seg til å forklare seg

26-åringen nektet for drapet under avhør, og han erkjente altså heller ikke straffskyld for dette i dag. Han oppretthold også sin påstand om at han handlet i nødverge.

– Han har hele tiden forklart at han ble angrepet, og gjorde dette for å forsvare seg selv. Det er det som er spørsmålet i saken, om det foreligger en nødvergehandling, sier 26-åringens forvarer Vegard Aaløkken.

26-åringen forklarer seg i dag.

– Det syns han er tungt, sier Aaløkken.

– Dette har han grudd seg til lenge.

Grusomme detaljer

26-åringen er tiltalt for å ha tatt livet av Arshad Tofiq Mohammad Taher under særdeles skjerpende omstendigheter. Politiet mener han stakk offeret gjentatte ganger med kniv i hodet, halsen og deler av overkroppen.

Mohammad Taher ble stukket rundt 30 ganger, og døde av blodtap og svikt i pustefunksjonen.

Arshad Tofiq Mohammad Taher

Arshad Tofiq Mohammad Taher ble knivdrept, forsøkt partert, stappet i søppelsekker og kastet i elva, og bestjålet, mener påtalemakten.

Foto: Politiet

Han ble drept den 22. mai i fjor, ifølge tiltalen en gang mellom klokken 17.04 og 17.39, i en boligcontainer i Sarpsborg.

Påtalemakten mener også at 26-åringen prøvde å partere den døde, men ga opp. Liket ble deretter stappet i søppelsekker og tapet inn, og plassert i en bag, før det ble fraktet bort.

20-åringen fraktet det innpakkede liket til Trøskenbrua, mener politiet. Sammen skal de to ha båret den døde til personbilen han disponerte, kjørte til Trøsken, der den døde ble kastet i Glomma.

Der det ble funnet av en forbipasserende gutt ved Trøskenbrua i juni i fjor, to uker senere.

Etterpå samlet 20-åringen ifølge tiltalen sammen Tahers personlige eiendeler, diverse vaskeutstyr som var brukt til å rense stedet der drapet skjedde, og en kniv – og kvittet seg med dette på et så langt ukjent sted.

Erkjente straffskyld for alt det andre

De to har erkjent straffskyld for de fire andre tiltalepunktene – tyveriet av Tahers lommebok og kontantene derfra, flere tilfeller av oppbevaring av ulike typer narkotika, og bruk av hasj, marihuana og kokain.

NRK Østfold følger rettssaken.