Nei til muslimsk skole

Bystyreflertallet sier nei til muslimsk grunnskole i Oslo.

Koranskole

Koranskole

Foto: MOHAMMED BALLAS / AP

Partiene på venstresiden er imot privatskoler på prinsipielt grunnlag og får i denne saken støtte også fra Fremskrittspartiet.

Frp er for privatskoler, men ikke hvis de er muslimske. Det sier partiets medlem i kultur- og utdanningskomitéen, Camilla Wilhelmsen.

Video nsps_upload_2009_2_12_19_20_51_42.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SE VIDEO: Rasistisk å si nei til muslimsk skole

Ønsker integrering

- Det har ikke vært et lett standpunkt å ta, siden vi ønsker private skoler velkommen. Men vi ønsker ikke en muslimsk grunnskole i Oslo. Vi ønsker at de muslimske ungene, som kommer til Norge, skal bli integrert i det norske samfunnet. En muslim grunnskole mener vi ikke vil integrere barna.

Egentlig har bystyret delegert til byrådet å uttale seg på vegne av kommunen når noen søker Utdanningsdirektoratet om å få starte privatskole. Den muslimske Fredsskolen med inntil 200 elever fra første til tiende trinn ble anbefalt av skolebyråd Torger Ødegaard for over to måneder siden. Skolen vil i så fall bli den eneste i sitt slag i Norge.

Diskriminering

Onsdag gikk flertallet i kultur- og utdanningskomitéen til det uvanlige skritt å overprøve skolebyråden. Kristelig Folkepartis David Hansen skjønner at Arbeiderpartiet, SV og Rødt sier nei med sin motstand mot privatskoler generelt. Men Fremskrittspartiets holdning er diskriminering på usaklig grunnlag, mener han.

- Jeg vet ikke hva annet enn skal kalle det når Fremskrittspartiet sier det er en begrunnelse, uten at noe annet er prøvd. De er mot at muslimer skal kunne starte friskoler i Norge. Da er det fordi de er muslimer, og fordi skolen har et muslimsk grunnlag, og ikke på noen andre kriterier de bedømmer, sier Hansen.

Les også: - Skeptisk til muslimsk skole

Les også: Vil ikke ha muslimsk skole

Les også: Oslo kan få muslimsk grunnskole