Hopp til innhold

Ndure sa nei til advokat: – Jeg trodde ikke hun skulle anmelde meg

NEDRE ROMERIKE TINGRETT (NRK): Jaysuma Ndure innrømmer at han dyttet samboeren, men hevder han ble overrasket da politiet sto på døra etter en heftig krangel.

Tegning av Ndure i retten

I RETTEN: Den fornærmede kvinnen i begynnelsen av 20-årene har i to dager forklart seg om den angivelige volden fra Jaysuma Ndure. Ndure er i retten flankert av sin forsvarer Mette Yvonne Larsen Inga Laupstad.

Foto: Esther Maria Bjørneboe / Tegning

Ndure nekter straffskyld for vold mot samboeren, men og sa i retten tirsdag at han «aldri ville slått en kvinne». Etter hvert kom han inn på kvelden og natten til lørdag 8. november 2014, som endte med at han ble pågrepet av politiet og kastet på glattcelle.

Ifølge ekssamboeren skal Ndure ha holdt et kvelertak på kvinnen som fikk henne til å «se prikker».

Ndure avviser dette, noe som fikk politiadvokat Camille Ek Sørensen til å spørre om merker rundt halsen på eks-samboren.

– Var det merker rundt halsen? Da er det sikkert fordi jeg holdt rundt genseren hennes. Det hun har beskrevet brutalt, det er ikke noe et menneske et ville gjort.

Ndure forklarte tirsdag at han dagen etter hendelsen sa nei til å få oppnevnt en advokat, fordi han ikke trodde ekssamboeren kom til å anmelde forholdet.

– Jeg kjenner NN (ekssamboeren, journ. anm.). Hun var sur da, men jeg trodde hun ville si noe annet dagen etter. Det var det jeg håpet på.

Ndure under konkurranse i Sveits

NEKTER STRAFFSKYLD: Sprintesset Jaysuma Ndure nektet straffskyld da rettssaken startet i Nedre Romerike tingrett mandag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Ville bare sove

Ifølge forsvarer Mette Yvonne Larsen ble det ikke funnet DNA eller skrapemerker på den fornærmede kvinnen da hun ble undersøkt. Ndure hevdet i retten at den tidligere samboeren selv låste seg inn i leiligheten i Blystadlia 7. november 2014, og at forholdet på det tidspunktet var slutt.

– Jeg ville egentlig ikke ha noe med henne å gjøre. Jeg ville bare sove å gå på trening neste dag, sier Ndure.

De to begynte å krangle, og Ndure sier at han på et tidspunkt dyttet kvinnen ned i en sofa.

– Jeg dyttet henne, og hun falt på en koffert. Hun mistet balansen. Da satt hun der og gråt, sier Ndure, som forklarer at han tok mobilen til kvinnen for få gå gjennom meldinger. Han hevder det gjorde samboeren aggressiv.

– Hun lå på sofaen og begynte å sparke med hælen for å få mobilen, sier Ndure, mens han viser hvordan sto med ryggen til og holdt telefonen i været.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen har tidligere sagt at det var håndgemeng den aktuelle natten, men ikke noe så alvorlig som tiltalen beskriver.

– Politiet plinget på døra

Bitemerke på kroppen til Jaysuma Ndure

BITEMERKE: Ndures forsvarere mener dette bitemerket er forårsaket av den tidligere samboeren 8. november 2014.

Foto: Privat / NRK

Den fornærmede kvinnen tok da Ndures mobil, og gikk ut av leiligheten for å ringe politiet. Ndure selv sier han ikke hadde noen formening om at han kort tid senere skulle bli pågrepet.

– Hun sa hun skulle knuse mobilen, men den var knust allerede. Hun går ut, og det tar litt tid. Jeg hører det plinger på døra, og det var politiet.

– De spurte om en del ting, og kastet meg på glattcelle. De tok DNA-prøver og trodde jeg hadde slått henne. Det har jeg aldri gjort.