NAV håper ny E134 gir arbeidsplasser

NAV-lederen i Kongsberg håper at veiprosjektet med Europavei 134 kan føre til nye muligheter for arbeidsledige i kommunen.

E134

Veidekke fikk kontrakten for å bygge første strekning på E134 fra Damåsen til Tislegård. Det skal bygges for 727 millioner kroner. Det kan skape lokale arbeidsplasser.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

NAV-leder i Kongsberg, Torgunn Aaker, håper og tror at det nye veiprosjektet E134 fra Damåsen til Saggrenda som går gjennom Kongsberg kommune vil gi muligheter for arbeidsledige og lokale firmaer.

– Vi ble glade for at det ble valgt entreprenør nå, slik vi visste hvem vi kunne kontakte for å tilby arbeidskraft til byggingen på Kongsberg, sier Aaker.

E134

Det er de nye strekningen på E134 gjennom Kongsberg NAV håper kan gi arbeid til bedrifter og arbeidsledige.

Foto: Grafikk: Statens Vegvesen

Det er Veidekke Entreprenør som har fått kontrakt til å bygge den første delstrekningen av ny E134. NAV ser potensial for at lokale bedrifter og privatpersoner kan bidra i arbeidet. De har allerede hatt samtaler med entreprenøren.

– Veidekke gav oss positiv respons, og vi ble enige om å snakke mer sammen etter at kontrakten er undertegnet.

– Hva kan lokalbefolkningen bidra med?

– Det er ikke bare selve byggingen av veien som kan skape arbeid. Entreprenøren skal også opp med brakkerigger, og trenger kontor og overnattingsmuligheter.

NAV håper at det også blir arbeid til de som er arbeidsledige i kommunen i dag. Avdelingsleder Jørn Gjennestad i Veidekke sier det er vanlig å ta i bruk lokale ressurser under veiutbygging.

– På en slik kontrakt vil det være naturlig å bruke underleverandører og eventuelle nye, lokale ansatte. Vi setter pris på kontakten fra NAV, og vil diskutere videre med dem, sier Gjennestad.