Hopp til innhold

Natur videregående skole i Oslo legges ned

Styret ved Natur videregående skole har i et styremøte tirsdag vedtatt å legge ned skolen ved skoleårets slutt 22. juni.

Det skriver skolen i en pressemelding tirsdag kveld.

Styret skriver at de forventer at Oslo kommune bidrar til å finne en best mulig løsning for elevene.

Byrådet ønsket å kutte støtten til privatskolen på Furuset, men bystyret vedtok nylig et kompromiss som skulle sikre tre års drift. Ifølge skolen var det likevel ikke forsvarlig å fortsette, blant annet på grunn av lave søkertall. Styret krevde først en avklaring fra kommunen innen 23. mars, men forlenget fristen til mandag 27. mars.

Men skolen fikk ingen tilbakemelding fra Oslo kommune innen tidsfristen. Dermed har skolestyret bestemt seg for å avvikle skolen.

Styret skriver at de synes det er beklagelig at det ikke har vært mulig å rekruttere flere til en utdanning som samfunnet og Oslo kommune vil ha stor nytte av fremover. «Det grønne skiftet fordrer den type kompetanse som elever tilegner seg ved å gå utdanningsprogrammet naturbruk», skriver de.

Natur videregående skole tilbyr fag innen naturbruk. Den har røtter tilbake til 1886 og het Vinterlandbruksskolen frem til 2003. Skolen har drøyt 80 elever og 27 ansatte.

– Det er vemodig, sier styreleder Aase Lømo til NRK.

Hun er enig i at det er et paradoks at en skole som tilbyr utdanning innen naturbruk har så få søkere i en tid der mange er opptatt av miljøvern.

– Det har vi fundert mye på, men ikke funnet noen forklaring, sier Lømo.

– Vi hadde vel trodd, med den oppmerksomheten som er nå, også blant ungdom, på å tenke grønne løsninger, bærekraft, natur, naturvern og klimaproblematikk, at vi hadde fått flere søkere, sier hun.