Fyllekjøring og slåssing har preget natten

Politiet i Østfold politidistrikt har vært travelt opptatt natt til 18. mai. I Moss ble en mann dratt ut av en taxi og banket opp av flere andre menn.

Operasjonssentralen i Østfold

Det har vært mye å gjøre for politimennene som var på jobb natt til 18. mai.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Det har spesielt vært mange tilfeller av fyllekjøring og slåssing i de største Østfoldbyene i natt, forteller operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt.

Allerede i går kveld ble en mann fra Porsgrunn anmeldt for å ha kjørt bil i beruset tilstand. Mannen i 30-årene mistet førerkortet da han ble stanset av politiet på Kalnes.

En snau halvtime senere ble også en annen mann i 30-årene tatt for fyllekjøring, denne gang i Fredrikstad.

  • Klokken 23.24 ble en kvinne i midten av 50-årene fratatt førerkortet etter fyllekjøring i Sarpsborg.
  • Klokken 04.12 krasjet en mann på moped nær Kiwi på Halmstad i Rygge. Mopedisten var ruset på både alkohol og andre rusmidler.
  • Klokken 05.39 fikk politiet inn melding om en vinglete bil på E6 i Sarpsborg. Bilen ble stanset og bak rattet satt det en beruset mann i 30-årene. Også hans førerkort ble beslaglagt.

Dratt ut av taxi

Over hele landet var politiet nødt til å rykke ut til slåsskamper og vold på nasjonaldagen og natt til 18. mai.

Terje Marstad, operasjonsleder

Operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt.

Foto: Tomas Berger / NRK

Slik har det også vært for politiet i Østfold politidistrikt.

I Moss fikk politiet inn melding om et slagsmål på en taxiholdeplass i sentrum kvart over tre i natt. En mann i 30-årene skal ha blitt dratt ut av en taxi og slått av flere menn.

– Gjerningsmennene dro fra stedet i en annen taxi. Den fornærmede mannen ble tatt med til legevakt av politiet, men ble sendt videre til røntgen fordi han var påført mulig ribbeinsbrudd, forteller operasjonsleder Terje Marstad.

  • 01.15 i Fredrikstad sentrum: To menn på rundt 20 år bortvises fra sentrum etter et slagsmål på Nygaardsplassen. Ingen ble skadet.
  • 01.30 i Moss sentrum: Politiet fikk melding om et slagsmål på et utested. En mann ble tatt med til fyllearresten og anmeldt for ordensforstyrrelse. Ingen personer kom til skade.
  • 01.38 i Halden sentrum: En mann oppførte seg kranglete utenfor en burgerbar. Mannen var fortsatt kranglete da politiet kom til stedet og han ble derfor plassert på glattcelle og anmeldt.
  • 02.24 i Fredrikstad sentrum: Politiet fikk melding om tilløp til slagsmål mellom to ampre jenter. Da patruljen kom til stedet hadde den ene jenta dratt. Politiet fikk opplysninger om at de to hadde vært sjalu på hverandre. Jenta som politiet fikk kontakt med ble bortvist fra sentrum.
  • 02.46 i Moss sentrum: En patrulje fra politiet kom over en jente som fortalte at hun hadde blitt slått og sparket av en annen jente. Hun hadde ingen synlige skader, men klaget på smerter i hodet og ble derfor kjørt til legevakt for sjekk. Begge de to jentene er i begynnelsen av 20-årene.
  • 04.12 i Fredrikstad sentrum: En mann i slutten av tenårene og en mann i slutten av 20-årene sloss med hverandre i sentrum. Den eldste av de to ble kjørt til legevakt av politiet for sjekk. Bakgrunnen for slagsmålet er ikke kjent. Partene vil selv vurdere å anmelde forholdet senere.