Nær bilkrise for brudeparet

Hun fikk telefonen hun ikke ønsket seg fredag morgen: Et døgn før hun står hvit brud i Bragernes kirke i Drammen, røyk dynamoen i bilen som skal kjøre henne frem til vielsen.

Morten Nino Mercader Dahl og Annicken Valseth

Lørdag blir Morten og Annichen herr og fru i Bragernes kirke.

Foto: Roger Lien / NRK

Dermed satt bruden Annicken Valseth uten bil. Og lekker bil må man jo ha før et stort bryllup.

– Det var vel like før jeg satt meg og begynte å grine. En dynamo til en Rolls-Royce fra 1967 er ikke noe man finner på nærmeste bilverksted. Jeg kjenner jeg begynner å bli litt stressa, sier bruden til NRK fredag ettermiddag.

– Noe måtte gå galt

Annicken + Morten = sant

Datteren til Annichen skal selvsagt også være med på festen lørdag.

Foto: Anne-Marit Borgen Werring / NRK

– Jeg trodde egentlig ikke at dette skulle bety så mye, men det var helt til beskjeden om den ødelagte dynamoen kom. Nå måtte det skje noe galt, liksom … Det er jo litt av sjarmen å ha en fin bil man ikke bruker til daglig som kjører pyntet og lekker til kirken. Nei, dette var ikke helt ålreit for en stresset brud dagen før dagen.

– Hvordan har du det egentlig nå, ikke bare med bilen, men alt som skal være ferdig før bryllupet?

– Overraskende bra egentlig. Jeg har kommet til et punkt der jeg tenker at det som ikke er i orden nå, det får bare bli som det blir. Det var verre tidligere i uka egentlig, da våknet jeg klokka fem om morgenen for å skrive ting på huskelisten.

Ba hele Norge om hjelp

Etter en rask aksjon på radio, der også Nitimen kastet seg rundt, kan det se ut som bilfloken har løst seg. Noen Rolls-Royce blir det nok ikke, men flere bileiere har meldt seg til tjeneste for å frakte Annicken til kirken på en standsmessig måte.

Følger du nett- og tv-sendingen lørdag formiddag, får du se hvordan dette løste seg – og hva slags bil hun ender opp i.