Hopp til innhold

Nabokrig om MGP

Det er ikke bare på fotballbanen Sarpsborg og Fredrikstad kjemper om å være best. Nå kan det bli MGP-kamp mellom de to byene også.

Venke Knutson på scenen i Sarpsborg
Foto: Patrik Eian Fjeldstad / NRK

Mer enn én million tv-seere så Melodi Grand Prix da det ble sendt fra Sarpsborg sist lørdag. Det viser TNS gallups ukestatistikk.

– Det har vært en fantastisk folkefest og en fantastisk markedsføring av Sarpsborg. Klart det gir mersmak , sa ordfører Jan O. Engsmyr etter arrangementet.

Fredrikstad inn i kampen

Og Sarpsborg har rett til å arrangere delfinale også de neste to årene - hvis de vil, men ordføreren har bedt om betenkningstid før han lover et nytt MGP-arrangement.

Det har gjort at folk i nabobyen har kastet seg inn i kampen.

– Hvis Sarpsborg trekker seg, bør vi vurdere om vi skal gå inn og overta, sier Anita Vik (FrP) til Fredriksstad Blad . Hun lot seg ikke overbegeistre av TV-sendingen fra nabobyen lørdag.

Jeg synes innslaget om Sarpsborg på lørdag ble litt platt.

Anita Vik, leder i kulturutvalget, Fredrikstad kommune.

– Jeg synes at selve innslaget om Sarpsborg på lørdag ble litt platt. Fredrikstad har enda mer å vise frem, og kunne ha gjort en hel del annerledes, sier hun.

- Bør ikke gi det fra seg

- Fredrikstad burde være sultne på arrangementet, men det vil overraske meg om Sarpsborg gir fra seg dette nå, sier Alf Petter Halvorsen, daglig leder i «Vekst i Sarpsborg».

Han synes byen bør gå for arrangementet også neste år.

- Arrangementet vil være enklere å arrangere neste år når man har ett års erfaring, sier han.

Les også: Se bilder fra prøvene i Spektrum!

Hvem bør arrangere MGP-delfinale neste år? Si din mening i kommentarfeltet!