Hopp til innhold

Nabo anmeldt etter husbrann i Mysen

En person er mistenkt for uaktsom bråtebrenning etter at et bolighus og en garasje brant ned i Mysen i Indre Østfold. Vitner forteller om gressbrenning i forkant av brannen.

Husbrann Mysen

Det er en omfattende husbrann som utviklet seg sentralt i Mysen i Indre Østfold. Alle beboere skal være gjort rede for og er uskadde.

Foto: Freddie Larsen

Politiet bekrefter lørdag ettermiddag at en person, som bor i nabolaget til huset som brant ned, er mistenkt for å ha forårsaket brannen ved bråtebrenning.

– Alt tyder på at det har pågått en bråtebrann på naboeiendommen som har kommet ut av kontroll og spredt seg til bygningene som er ødelagt, operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt.

Naboen er anmeldt og det vil etterforskes videre før en eventuell siktelse. Flere vitner skal også avhøres.

Politiet sier det er snakk om uaktsomhet.

Utbrent hus i Mysen

Huset er fullstendig utbrent etter det som trolig startet med at en nabo drev bråtebrenning. En person er anmeldt, mistenkt for uaktsomhet og manglende slukkeutstyr.

Foto: FREDDIE LARSEN

– Vi kan ikke se at det er ordnet med noe slukkeutstyr i forhold til denne bråtebrannen, og sånn sett er det svært lite som skal til for at en brann skal komme ut av kontroll, sier Marstein.

Politiet minner om at brannvesenet i Østfold og i Akershus har gått ut med en advarsel om at det er svært tørr grunn, og at det å fyre opp noe som helst i marka er risikofylt.

Det har ikke vært nedbør på en stund, og det å fyre opp medfører risiko og man må ta de forholdsregler som er helt nødvendig.

– Beboeren i huset er kjørt til Sykehuset Østfold Kalnes med moderate røykskader, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt.

Det ble tidligere opplyst at ingen var skadd i brannen.

Brannen var svært dramatisk, og kunne lett ha spredt seg til omliggende boliger.

En privat bolig og en garasje har brent ned sentralt i Mysen i Indre Østfold. 
FOTO: FREDDIE LARSEN

En privat bolig og en garasje har brent ned sentralt i Mysen i Indre Østfold. FOTO: FREDDIE LARSEN

Brannvesenet melder kl. 14.38 at de har kontroll. Men brannmannskapene måtte en stund prioritere å redde naboboliger samtidig som de forsøkte å slukke den kraftige brannen i boligen i Sorenskriverveien, nær sentrum av Mysen.

Laster Twitter-innhold

Politiet meldte kl. 14.04 at boligen vil brenne helt ned. Det er andre hus i umiddelbar nærhet, og brannvesenet har lyktes med å indre spredning til disse.

Laster Twitter-innhold

En tverrgate, Herman Thoresens gate, ble sperret forbi brannstedet

Bygningsbrannen skal ha startet i garasjebygg, som ligger få meter fra boligen som tok fyr.

Husbrann Mysen

Boligen står ikke til å redde, etter at det begynte å brenne i en garasje i Sorenskriverveien i Mysen.

Foto: Freddie Larsen

– Garasjen ble overtent og brannen spredte seg videre til boligen, sier vaktleder Leif Høyland ved Øst 110-sentralen.

Naboer ble bedt om å lukke dører og vinduer på grunn av mye røyk, og publikum oppfordret til å holde seg vekk fra området.

Nær skole

Boligen ligger i Sorenskriverveien, og er nærmeste nabo til Mysen Videregående Skole. Det er en stor plass mellom skolen og huset som brenner.