Nå kan du sko deg på andres tabber

Tollvesenet auksjonerer bort de mest utrolige beslagene fra i fjor.

Det er blitt en fast tradisjon at Tollvesenet auksjonerer bort beslaglagte varer på nettet.

Løshår og damesko

Mesteparten av varene er beslaglagt på Svinesund i Østfold og det er de snåleste ting som nå selges unna - alt til inntekt for statskassa.

Én av auksjonene inneholder for eksempel 75 pakker med løshår, mens en annen inneholder 975 par med damesko - i forskjellige størrelser og farger.

– Varen er blitt inndratt til fordel for statskassen og da sier forskriften at man må prøve å selge det for høyest mulig pris. Og nettauksjon er et strålende hjelpemiddel for å nå ut til flest mulig folk, sier Jan Erik Hærum i Tollvesenet.

LES OGSÅ:

Ullent

Den mest innholdsrike auksjonen er imidlertid et vareparti med diverse ullvarer.

Auksjonen inneholder blant annet 550 par ulltøfler, 480 par med votter i tillegg til flere titalls jakker i ull og ullpledd i forskjellige størrelser.

– Folk trenger ikke frykte at de kjøper tyvegods. Alt er på forhånd undersøkt i samarbeid med politiet, forsikrer Hærum.

LES: Selger smugler-varer på nett

– Veldig pop

Thomas S. Johansen i nettauksjonen QXL, hvor Tollvesenet har lagt ut varene, sier at tollvarene alltid er pop blant folk flest.

– Normalt er tollauksjonene de mest besøkte auksjonene hos oss. Det tok ikke lang tid før det var kommet inn bud på samtlige auksjoner i dag, sier Johansen til NRK.no.