Var centimetre unna å fange påfuglen Pål

Kristine Kopperud hadde nærmest gitt opp håpet om å finne påfuglen Pål etter to uker på rømmen. Men så fikk NRK Østfold en telefon fra en hytteeier i Enningdalen.

Påfuglen Pål

Påfuglen Pål har vært borte i nesten to uker. Men nå er den observert i et hyttefelt i Enningdalen.

Foto: Privat

– Er det sant? Å, nå ble jeg glad! jublet Kristine Kopperud da hun fikk beskjeden om at påfuglen Pål var funnet like i nærheten av der den forsvant fra for to uker siden.

Påfuglen smatt ut av innhegningen sin lørdag 9. mai og har vært borte siden da. Matmor Kopperud gikk ut på sosiale medier og i lokalavisen og etterlyste fuglen, men den forble borte til tross for at venner og bekjente lette etter den.

Fredag kveld, to uker etter at Pål forsvant, hadde Kopperud gitt opp håpet om å finne fuglen sin igjen.

Hun oppdaget at en annen påfugl hadde blitt funnet i Kristiansand, og skrev på sin egen Facebook-side at hun vurderte å spørre om hun kunne få denne påfuglen.

Laster Twitter-innhold

– Glad i kake

Omtrent samtidig ringte Otto Eriksen til NRK Østfold. Han var på hytta på Signebøfjellet i Enningdalen. I tre dager hadde de fått besøk av noe som kunne se ut som en påfugl.

– Den gjemmer seg stort sett under terrassen på hytta. Den er litt sky, men den kom frem for å spise da vi kastet ned et par brødskiver. Også er den veldig glad i kake, sa Eriksen.

Grunnen til at han ringte for å fortelle om hyttegjesten, var at han hadde blitt tipset om NRKs artikkel om at påfuglen Pål hadde forsvunnet. Han tenkte at det måtte være snakk om den samme fuglen.

– Vi så den senest for en halvtime siden. Vi har ikke hatt noe særlig kontakt med den, for vi har vært redde for at den skal stikke av. Vi er bare glade for at den fikk i seg noe å spise, sa Eriksen til NRK i 19.30-tiden fredag kveld.

Meldte seg frivillig

Etter at Kopperud ble fortalt at påfuglen var blitt oppdaget, valgte hun å fortelle om nyheten på Facebook.

Hun spurte samtidig sine venner om det var noen som kunne hjelpe henne med å få tak i påfuglen. Flere personer meldte seg frivillig, og klokken 21.00 startet jobben med å finne, og forhåpentligvis fange Pål.

Det ble, dessverre, en bomtur.

– Det var en av oss som var bare noen centimetre unna. Men nå vet vi i hvert fall at han er i live, og vi vet hvor han holder til. Det var noen av de som bodde på hyttene rundt der som skulle organisere seg og prøve å få fanget den i løpet av helgen. Nå har jeg virkelig trua, og er ivrig som bare det, forteller Kopperud.