Nå blir morsmelkbanken fylt opp igjen

Telefonen har ringt jevnt og trutt hos nyfødtintensiven på Sykehuset Østfold etter at de ba om hjelp til å fylle opp morsmelkbanken.

Baby med tåteflaske

Illustrasjonsfoto: Nybakte mødre har bidratt til å fylle opp morsmelkbanken til Sykehuset Østfold de siste ukene.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

– Responsen har vært helt overveldende. Vi har fått så mange henvendelser og har registrert i hvert fall 15-16 nye givere. De har tatt blodprøver og er klare til å levere melk, sier en fornøyd Linda Larsen ved morsmelkbanken til Sykehuset Østfold.

Tidligere i desember kunne NRK fortelle at det nesten var tomt for morsmelk hos sykehuset, noe som kunne blitt dramatisk for barn som er født for tidlig.

– Vi må alltid ha morsmelk, vi er avhengige av det. Morsmelk fra banken er det første vi gir til premature og syke barn for å få i gang mage- og tarmsystemet før moren får morsmelk selv. Det er egentlig ren medisin, sier hun.

Sykehuset valgte derfor å gå ut til nybakte mødre og spørre om hjelp til å fylle opp banken. Responsen ble større enn Larsen hadde sett for seg.

– Vi har mange små barn her som trenger melk fra oss. Nå har vi så vi klarer oss over jul og nyttår, og når det begynner å strømme på over nyttår blir det fullt fryseskap igjen, forteller hun.