Nå blir det lettere å være elbil-eier

Snart slipper eiere av elbiler i Østfold å lete etter ladestasjoner. 400 nye ladestolper skal settes opp i Østfold og Follo i løpet av et par års tid.

elbil

Nå blir det kortere vei mellom ladestasjonene i Østfold.

Foto: Anders Winlund

15 kommuner i Østfold, fem i Follo og Østfold og Akershus fylkeskommuner har gått sammen om satsingen for tilrettelegging for klimavennlige kjøretøyer. Denne uken har de gjort avtale med Fortum om leveranse av 400 ladestasjoner for elbiler. Kontrakten er på 11,6 millioner kroner.

Oppdragsgiverne la vekt på både kostnader og oppfølging da Fortums anbud ble valgt, men et annet viktig kriterium var brukervennlighet, heter det i en pressemelding fra Klima Østfold.

Mange nye prikker på kartet

Denne satsingen mangedobler lademulighetene for elbil-eierne. På de aller fleste av ladestasjonene må brukerne betale en avgift for å lade bilen, enten en minuttpris eller en sum for et kvarters lading. Enkelte ladere, ofte plassert i tilknytning til kjøpesentre etc., tilbyr gratis lading.

På nettstedet elbil.no finnes et kart som viser hvor det finnes ladestasjoner for elbiler. Dette kartet blir svært forandret i løpet av de neste årene.

De 400 ladestasjonene som skal komme i Østfold og i Follo skal monteres fortløpende i løpet av et par års tid.