Ser fremover

Langrennstreneren forbereder seg til OL med sin elev, Vibeke Skofterud. - Vi har begge slitt en del, derfor fungerer dette samarbeidet godt, sier Steinar Mundal.

Vibeke Skofterud og trener Steinar Mundal
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Steinar Mundal er teknisk trener for langrennslandslaget og personlig trener for Vibeke Skofterud. Han får mye av æren for at hun er tilbake i verdenseliten etter at hun stod fram om sine spiseforstyrrelser.

Les: Skofterud møtte veggen

Mandag kom han hjem fra Tour de Ski og nå ser han fram til OL, selv om han er usikker på om han får bli med.

- Det er like vanskelig for trenere som for utøvere å kvalifisere seg til OL. Jeg skal i hvert fall bli med på samlingen i USA i to uker før OL, så blir jeg med til Vancouver noen dager, sier han.

Åpen om alkoholproblemer

Steinar Mundal stod fram med sine alkoholproblemer for noen uker siden i et portrettintervju i Drammens Tidende. Han tror at noe av grunnen til at han er Skofteruds personlige trener, er fordi de begge har hatt sitt å slite med.

- Jeg har jo hatt mine problemer, og det kan være grunnen til at jeg er hennes personlige trener. Vi kjenner hverandre på alle plan, og det er viktig for et godt samarbeid, sier Mundal.

Fornøyd trener

Mandag kom han hjem fra Tour de Ski, og er fornøyd med hva Skofterud presterte, til tross for problemer mot slutten.

- Hun var uheldig i Tour de Ski og ble disket for skøyting på nest siste etappe, men det kan jo diskuteres om det var skøyting, sier Mundal som er fornøyd med innsatsen til Skofterud.

Les også: Skofterud ble disket

Vibeke Skofterud er ferdig på landslaget i langrenn

Vibeke Skofterud ser frem til OL.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX