Hopp til innhold
Mulla Krekar
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Mulla Krekar

Oppsummert

Najmuddin Faraj Ahmad, kjent som Mulla Krekar: kurder fra Nord-Irak som kom til Norge i 1991 som kvoteflyktning. Bygde opp og ledet islamist-gruppen Ansar al-Islam. Tidligere dømt for trusler mot Erna Solberg. Han ble utlevert til Italia 26. mars.

 • Krekar-saken endelig avgjort i Italia

  Høyesterett i Italia avviser Krekars anke og terrordommen på 12 års fengsel blir stående. Krekars norske advokat sier de vil klage til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

 • Millionbot etter Krekar-transaksjon

  Sandnes Sparebank har fått én million kroner i forelegg fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fordi banken ikke frøs Mulla Krekars klientkonto raskt nok i 2019, melder VG.

  Sandnes sparebank meldte selv om forelegget i en børsmelding mandag morgen.

 • Forkastet mulla Krekars anke

  Borgarting lagmannsrett har forkastet mulla Krekars anke over utlevering til Norge. Retten mener mulla Krekar, som ble utlevert til Italia i fjor, ikke lenger oppfyller kravene i loven for å få saken prøvd på nytt.

  Krekars advokat Brynjar Meling har saksøkt staten med påstand om at utleveringsvedtaket var ugyldig. Ettersom Krekar allerede har blitt sendt ut av landet, måtte retten ta stilling til om han fortsatt har rettslig interesse i å få gyldigheten av utleveringsvedtaket vurdert, skriver Rett24.

  Krekar ble i 2019 dømt til 12 år i fengsel i Italia for terrorplanlegging. Anken over dommen ble forkastet i juli i fjor, etter at Krekar var blitt utlevert.

 • Kan verte utlevert

  Mannen i 40-åra frå Østfold som er dømt i Italia for å vere ein del av ein terrororganisasjon, kan verte utlevert. Det har Borgarting lagmannsrett bestemt. Han er dømt til 9 års fengsel i Italia for å vere ein del av mulla Krekar sitt terrornettverk.