Hopp til innhold

Mr. Orkester spiller våren inn

Det er ikke bare blomstene som titter opp om våren. Så fort Mr. Orkester fikk høre at våren var kommet til Norge pakket han sammen instrumentene og satt kursen for Oslo.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Vinteren er over og Mr. Orkester er tilbake i Oslo for å spille våren inn.

Han er dekt av instrumenter fra topp til tå, der han står på Karl Johan og underholder Osloborgere under en grå vårhimmel.

Forbipasserende både smiler og slenger penger i hatten til Sebastian Uul, som går under det klingende artistnavnet Mr. Orkester.

Instrumenter fra topp til tå

Sebastian Uul er dekt av instrumenter fra topp til tå.

Foto: Hanna Seferowicz / NRK

Borte best

Som en trekkfugl reiser han dit hvor været ønsker vårkledde gatemusikere velkommen, og akkurat nå er det Norge.

«Du sier borte bra, og jeg sier borte best» synger han mens forbipasserende lar seg forføre av rytmen til det vandrende enmannsorkesteret.

– Den beste måten å gjøre dette på er å lage masse bråk, så mannen i gata har det gøy. Deretter gjelder det å komme seg til «gokk» før de som bor og jobber her blir lei, forteller Mr. Orkester idet han monterer trommestikken på symbalen som skal festes på ryggen.

Kjedet seg på universitetet

Han planla aldri å bli Mr. Orkester. Det hele var ment som en spøk, men nå lever han av gatepublikum fra hele verden som setter pris på ekte «groovy» gatemusikk.

Instrumenter i bagasjen

Sebastian Uul har slept instrumentene over flere kontinenter.

Foto: Hanna Seferowicz / NRK

– Mange tenker kanskje at pengene går til fest og fanteri, men jeg begynte med det her på grunn av kjedsomhet på universitetet, forteller han.

– Også er det dette studielånet da. Jeg er en sta jævel, så jeg tenkte å betale studielånet med mynt fra denne hatten, legger han til.

Etterhvert titter sola frem for Mr. orkester, og det er ikke lenger bare NRK sine kamera som er rettet mot den glade trubaduren.

Både unge og voksne vil dele opplevelsen av det omreisende enmannsorkesteret via sine smarttelefoner, i tilfelle han plutselig pakker sammen instrumentene og fortsetter ferden.

Fullt hus

Både sola og publikum omringer Mr. Orkester.

Foto: Hanna Seferowicz / NRK