Hopp til innhold

Møter hver sin mester

FFK tar søndag imot cupmester Aalesund til årets siste hjemmekamp på Fredrikstad stadion. Sarpsborg 08 spiller borte mot seriemester Molde.

FFks Tarik Elyounoussi (th) sammen med Serge Kouadio jubler etter å ha scoret 4-0 målet til FFK unde

ÅRETS SISTE SERIEKAMP PÅ VÆRSTE. FFK håper å kunne slippe jubelen løs søndag, når de spiller årets siste Eliteseriekamp hjemme mot cupmester Aalesund.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Det er ikke tvil om hvem som har vunnet henholdsvis Eliteserien 2011 og årets cupmesterskap.

Men det gjenstår allikevel et par serierunder før Eliteserien 2011 er helt over, og søndag skal FFK spille sin siste hjemmekamp for sesongen, mens Sarpsborg 08 er gjester i "Rosenes by".

Les også:
Holdt Start til uavgjort med ti mann

Sarpsborg 08 - FFK

IKKE I SAMME DIVISJON. Det har en stund vært klart at Sarpsborg 08 og FFK (rødt) ikke kommer til å spille i samme divisjon i 2012.

Foto: Vidar Tangerud

Bunnstriden avgjort

Bunnstriden er avgjort allerede, og det hersker ikke lenger tvil om at Sarpsborg 08 og Start tar turen ned i 1. divisjon neste år.

Start har 25 poeng etter 28 spilte kamper. Sarpsborg 08 på jumboplass har kapret 18 poeng i Eliteserien i år på samme antall kamper som Start.

Det gjenstår nå to serierunder, og verken Start eller Sarpsborg 08 kan fravriste Sogndal og Fredrikstad fotbalklubb plass i Eliteserien neste år.

Når to serierunder gjenstår har Sogndal 31 poeng og FFK har 32.

Sogndal har en betydelig bedre målforskjell enn Start, og selv om Sogndal taper begge sine siste kamper og Start vinner sine to, er nedrykk for Kristiansand-klubben allerede beseglet.

Start møter denne helgen Viking i Stavanger og neste helg Tromsø hjemme.

Sarpsborg 08 spiller mot serievinner Molde denne helgen, og tar imot Odd Grenland til sin siste Eliteseriekamp i Sarpsborg i denne runden søndag 27. november på Sarpsborg stadion.


Les også:
Sarpsborg 08 med millionavtale

Ole Gunnar Solskjær

TAR GRUSOM HEVN? Sarpsborg 08 feide Ole Gunnar Solskjær og Molde av banen, da seriemesterne gjestet Sarpsborg 18. mars i år. 0-3 mot sarpingene i seriepremieren ga spekulasjoner om Solskjær kom til å få til noe med årets Molde-lag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Spenning i toppen

På toppen av Eliteserietabellen er det imidlertid noe mer spennende enn for bunnlagenes del.

Når 28 serierunder er spilt har flere av lagene bak Molde fortsatt mulighet til å sikre spill i Europa neste år med full klaff.

Nærmest bak Molde ligger Tromsø (47 poeng), Rosenborg (46), Brann (45), Odd Grenland (45) og Vålerenga (44).

Tromsø og Rosenborg møtes i en "sekspoengs-kamp" allerede kommende søndag.