– Sangkarrieren startet med sjampo i dusjen

Grand Prix-debutant Mimi Blix fra Askim startet sin sangkarriere da en agent hørte henne synge i dusjen på et hotellrom i Paris.

Mimi Blix fra Askim

Mimi Blix fra Askim under lørdagens opptreden.

Foto: Katrine Opdahl/NRK

Etter lørdagens opptreden sikret debutanten fra Askim seg en ny sjanse i Sarpsborg, til å skaffe seg finalebilletter.

Det startet faktisk i dusjen på et hotellrom i Paris. Jeg delte rom med agenten min og sang i dusjen med sjampo i hånda. Han hørte at jeg kunne synge litt.

Grand Prix-debutant Mimi Blix

Høy stemning

I green room var det høy stemning og mye nerver lørdagskvelden igjennom. Nrk.no snakket med artistene etterhvert som de kom av scenen etter å ha opptrådt, Mimi kom sammen med den andre nykommeren, 17 år gamle Endre, videre til Sarpsborg.

– Dette er noe av det sykeste jeg har vært med på i hele mitt liv! Jeg er veldig høyt opp nå, og tror ikke jeg kommer til å lande på et par timer.

Se intervju med Mimi Blix og hennes opptreden

– Det startet i dusjen

Mimi Blix er foreløpig et uskrevet blad i norsk musikk-presse. Hun har jobbet som modell - og på en modell-jobb med sin agent i Paris startet det hele, ifølge henne.

– Da agenten min hørte meg synge i dusjen begynte snøballen å rulle, sier Mimi til NRK.no.

Hun hadde imidlertid ikke stått på scenen for å synge foran publikum, før hun lørdag deltok i Melodi Grand Prix.

Den etter hvert ikke ukjente Lene Merethe La Verdi har skrevet Grand Prix-låta til Mimi. Hun deltok også som låtskriver i 2010, da hun skrev «Make My Day», for Maria Haukaas Storeng.

Til Sarpsborg

Lørdag 5. februar braker det løs med Sistesjansen i Sarpsborg med Mimi på scenen.

– Det hadde vært veldig gøy å ha en fra Østfold i finalen, klart det, sier Mimi til NRK.no.

Både produksjonsselskapet til NRK, og ordfører i Sarpsborg Jan O Engsmyr gleder seg til en ny runde med Grand Prix-sirkus i byen.

– Vi gleder oss til å komme tilbake til Sarpsborg for å gjenta suksessen fra i fjor.

– Vi hadde en fantastisk produksjon med stort folkeliv og magisk stemning på arenaen i fjor, sa Dag Hvaring i Dynamo Story til dette tidligere.

– Vi ser på dette som en meget rimelig markering av Sarpsborg by, og Østfold Fylkeskommune, som et positivt sted hvor det skjer mye, og hvor det blir satt fokus på Sarpsborg og Østfold i aller beste sendetid, var ordfører Engsmyrs kommentar.