Kan nå helt til toppen

Den utsatte kampen mellom Moss og Tromsdalen kan føre mossingene helt til topps i 1. divisjon.

Moss
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Moss har åpnet årets 1. divisjon godt. Etter en overbevisende 3-1 seier over Mjøndalen forrige serierunde, og med en kamp mindre spilt enn toppsjiktet i divisjonen ligger de an til å kunne innta tabelltoppen i kveld.

SE OGSÅ:

Kan ta teten

– Vi tenker ikke på tabellen i det hele tatt nå. Vi tenker heller på å nullstille oss etter forrige kamp. Og gjøre den samme jobben vi gjorde mot Mjøndalen fra starten av kampen i dag, forteller Moss-trener, Per Morten Haugen

– Arbeidsviljen må ligge til bunns i dag. Vi er ikke så mye bedre enn noen av lagene i 1. divisjon at vi kan gå ut å tro at vi kan spille de ut. Så vi må gjøre grovjobben først så kommer spillet etter hvert, forklarer treneren.

2 på rad

Per Morten Haugen

Moss-trener, Per Morgen Haugen, tenker ikke på tabellplassering inn mot dagens kamp.

Foto: Espen Torgersen, mossfk.no

Moss slet med stabilitet under sesongen i fjor. Ikke èn gang i løpet av sesongen klarte Østfoldlaget å vinne to kamper etter hverandre.

Så en seier mot Tromsdalen i dag vil gå strakt mot statistikken.

– Nå har jo vi feilet stort sett hver gang vi har fått slike sjanser. Så det har vi ikke lagt vekt på i det hele tatt. Kampen er like viktig som alle andre kamper, og vi ser ikke på tabellen akkurat nå uansett, sier Haugen.

Under oppkjøringen til årets utgave av 1. divisjon slet også Moss med resultatene:

Treningskamper for Moss vinter 2010

 Dato

 Kamp

 Resultat

 22. januar

 Stabæk - Moss

 5-1 (2-0)

 13. februar

 Kjelsås - Moss

 0-0 (0-0)

 21. februar

 Follo - Moss

 1-0 (0-0)

 26. februar

 Sarpsborg 08 - Moss

 4-1 (2-1)

 16. mars

 Moss - Bryne

 1-3 (1-1)

 19. mars

 Alta - Moss

 1-2 (0-1)

 28. mars

 Fredrikstad - Moss

 5-1 (0-1)

LES OGSÅ:

Tøft program

Siden kampen mot Tromsdalen er flyttet til en midtukekamp blir kampprogrammet til Moss FK noe tøffere enn det som opprinnelig var planlagt. Men det skremmer ikke Per Morgen Haugen.

– Vi gleder oss til det vi. Vi føler vi har en bred og god tropp. Så vi er klare for mye kamper fremover, sier Haugen noen timer før avspark på Melløs stadion.