Moss og Sarpsborg Sparta tapte

Moss tapte 2-1 for Bryne hjemme på Melløs, og Sarpsborg Sparta tapte borte for Hønefoss.

Mounir El-Masrouri, Sarpsborg Sparta

Mounir El-Masrouri og Sarpsborg Sparta klarte ikke å slå Hønefoss borte. Moss måtte bite i Melløs-gresset mot Bryne.

Bryne scoret kampens første mål etter 16 minutter mål da Esben Ertzeid satte en retur i nettet etter at Cato Hansen hadde headet et innlegg i tverrliggeren.

Perle av et seiersmål

Bare to minutter senere utlignet Moss ved Kenneth Kvalheim. Han fikk en nydelig pasning mellom back og stopper i Bryne-forsvaret fra John Machethe Muiruri og gjorde ingen feil alene med keeper.

Pauseresultatet var 1-1.

Etter 70 minutters spill scoret Bryne sitt andre mål for dagen og det som skulle bli seiersmålet i kampen.

Det var en perle av et mål signert Christian Gauseth. Midt på egen banehalvdel klinket han til, og ballen føk rett opp i krysset.

Dermed vant Bryne 2-1.

Tap også for Sarpsborg Sparta

Sarpsborg Sparta klarte heller ikke å sikre seg poeng i dagens bortekamp mot Hønefoss.

Det ble en temmelig kjedelig forestilling. Særlig førsteomgangen var preget av mye nærdueller og lite publikumsvennlig fotball.

Men det skal sies at Sarspborg Sparta burde ha tatt ledelsen i det 26. minutt da Martin Wiig kom alene igjennom, men satte ballen utenfor mål.

Kampens eneste scoring kom etter 76 minutters spill. Kamal Saaliti satte sikkert inn et innlegg fra Fridtjof Seeberg og sikret dermed seier til Hønefoss.