Hopp til innhold

Får støttemeldinger etter at livsverket tok fyr: – Det betyr utrolig mye

Torsdag morgen brukte Karina Borgen Wiik til å ringe kunder og fortelle at bakeriet ikke kunne levere varene. Det hadde nemlig brent i løpet av natten.

Karina Borgen Wiik

Karina Borgen Wiik har brukt natten og morgenen på etterarbeid etter at bakeriet hun driver tok fyr.

Foto: Stein Ove Korneliussen / NRK

Det er helt j***, altså, sier en berørt Karina Borgen Wiik torsdag morgen.

Hun driver Moss finbakeri sammen med Petter Lund. Han vil egentlig fortelle hva som har skjedd, men synes det er vanskelig. Han har jobbet her i over 30 år, og har snakket mye i telefonen i løpet av natta.

Han overlater til styreleder Karina Borgen Wiik å fortelle. Hun trekker frem støtten de har fått.

Vi er så tett på kundene. Jeg har allerede fått SMS fra mange av dem som lurer på hvordan det står til og om vi har det bra. De heier på oss. Det betyr så utrolig mye, sier hun.

Store skader

Det var like før midnatt at en som jobbet med pakking slo alarm. Brannvesenet ble tilkalt og rykket ut med store mannskaper. Først trodde de det brant på loftet, men det viste seg etter hvert at det egentlig brant på kjøkkenet.

Røykutvikling ved bakeri i Moss

Brannmannskaper jobbet hele natten med å få kontroll over brannen i bakeriet.

Foto: Even Bjøringsøy Johnsen / NRK

Slukkingen var vanskelig, og det tok lang tid å få kontroll.

Det er store skader. Det har vært en del røyk og flammer. Men hvor store skadene er, det vet jeg ikke, sa vaktleder Atle Rønning hos brannvesenet tidlig torsdag morgen.

Da de etter hvert kunne ta seg inn i bygget, så det slik ut:

Brann Moss finbakeri

Skadene inni bakeriet er store.

Foto: Stein Ove Korneliussen / NRK

Også beboere som holder til i det samme bygget har vært nødt til å evakuere i løpet av natten. Politiet opplyser til NRK at 23 beboere ble evakuert i løpet av natta.

En politibetjent ble tatt med til legevakta etter å ha fått i se gen del røyk.

– Man blir motløs

For de som driver bakeriet, har morgenen vært krevende. Det jobber mer enn 30 hel- eller deltidsansatte på stedet. De som skulle møtt på jobb torsdag morgen, har fått beskjed om at de kan bli hjemme.

Og samtidig som Karina Borgen Wiik har prøvd å ta inn over seg hva som har skjedd med bedriften svigerfaren har bygget opp, har hun hatt dialogen med kunder.

Nå forsøker de å få kontakt med forsikringsselskapet.

Det er en generasjonsbedriften. Man er så liten, og man kjemper mot den store industrien. Så er det ene slaget etter det andre. Noen ganger tenker vi «nei, dette skal vi få til», og i det neste sekundet tenker man at det kanskje bare er å gi seg. Man blir motløs når man ser at alt går opp i flammer, sier hun.