Hopp til innhold

Moské-taggeren er dømt

Kvinnen som tagget ned moskéen til det islamske trossamfunn i Fredrikstad er dømt i tingretten

Moske tagget ned

23-åringen tagget ned moskéen i Fredrikstad ved to tilfeller i 2010. Nå er hun dømt.

Foto: Privat

Den 23 år gamle kvinnen ble dømt i retten i dag. I avhør har hun fortalt at hun natt til torsdag 19. august 2010, var på vei hjem etter en tur på byen. I veska hadde hun en sprayboks med svart maling, som hun hadde kjøpt noen dager tidligere.

Siktede har forklart at malingen egentlig var ment til bruk på en jakke.

Kvinnen var overstadig beruset og forklarte at hun var svært oppgitt over at bakgården der hun bor til stadighet skal ha blitt fylt opp av søppel, av folk som hadde tilknytning til den islamske forening.

«Gris her»

Det var dette som skal ha vært bakgrunnen for at kvinnen skrev «NØFF», «ALLAH ER EN GRIS», og tegnet et grisehode, samt et hakekors på lokalet til den islamske forening.

LES OGSÅ:

Kvinnen skal i perioden fram til 8. oktober ofte ha vært ute og festet på byen. Også natt til 8. oktober hadde hun drukket mye alkohol og var meget beruset. Den siktede tagget denne natten ned moskéen med ordene «gris her» og «ingen muslimer i våre gater».

Hun skal også ha sprayet ned en vegg hjemme hos seg selv, som hun senere måtte male over.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video TAGGING-MOSKE-200810-OS-160458-SI_OS.mp4

Stjal bankkort

23. august skal kvinnen også ha stjålet et bankkort fra sin venninne på et av byens utesteder, og brukt kortet til å ta ut totalt 1.800 kroner. Den siktede tilbakebetalte imidlertid hele dette beløpet til sin venninne, samme dag som hun var til avhør hos politiet.

LES OGSÅ:

Retten har kommet frem til at kvinnen skal dømmes til 28 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år. Hun ble også dømt til å betale en ubetinget bot på 10.000 kroner.

Tidligere er siktede ilagt et forelegg på 5000 kroner for skadeverk på samme sted, i september 2009.