Morens bønn for datteren tar fullstendig av

Gro Kristin Solum håpet på noen få hilsener til datteren på bursdagen. Nå har titusenvis engasjert seg på sosiale medier.

Mor og datter med post

ENORM RESPONS: Gro Kristin Solums datter Marilena har fått over 200 brev i posten etter en Facebook-post.

Foto: Per Øyvind Fange / NRK

– Det var enkelt å sette i gang dette. Men jeg hadde aldri sett for meg at det skulle ta av slik, sier Gro Kristin Solum.

Søndag morgen satte hun seg ned hjemme på Torp i Fredrikstad og forfattet et innlegg på Facebook. Der fortalte hun om datteren Marilena som er utsatt for mobbing og at bursdager har vært et sårt punkt for henne.

Derfor ba hun folk sende en hilsen i anledning 14-årsdagen om en måned.

Det tok fullstendig av.

Skjemdump

FACEBOOKPOST: Mamma Gro Kristin Solum la ut denne posten på Facebook. Den har fått enorm respons.

Foto: Skjermdump/Facebook

15.000 har klikket «liker» på innlegget, og det er delt 4700 ganger. Nesten 12.000 har kommentert. Allerede en måned før bursdagen, har hun fått flere hundre brev i postkassa, og moren har ikke tall på hvor mange som har sendt hilsener direkte til henne på Facebook. De fleste av dem kjenner hun ikke.

– I tillegg har vi fått folk på døra med gaver, og Frøken Holm har engasjert seg og vil lage bursdagsfest, sier Solum.

Frøken Holm heter egentlig Elisabeth Holm og kommer fra Sarpsborg. Hun er forfatter og blogger, og har ordnet i stand en innsamlingsaksjon og kommer til å arrangere en bursdagsfest for Marilena i desember.

– Mobbing er helt forferdelig og jeg har selv vært vitne til det på nært hold. Det var ikke tvil om at jeg ville hjelpe Marilena, det er bare snakk om en liten innsats som må til for å gjøre livet hennes bedre.

Vil ikke at andre skal oppleve det samme

Solum forteller at hun hele tiden har hatt dialog med datteren for å sikre seg om at hun ønsker en slik eksponering av en trist historie om mobbing.

– Hun sier selv at hun vil hjelpe andre så de ikke opplever det samme. Jeg har sagt at vi kan stoppe dette hvis hun ikke vil. Det er viktig for meg å ta hensyn til henne. Men hun vil stå løpet ut, sier moren.

– Jeg synes det er bra at folk får vite at jeg blir mobbet. For da får folk høre hvordan virkeligheten er, sier datteren selv.

Datteren hadde egentlig bestemt seg for en liten bursdagsfeiring med to venner på en restaurant. Den ønsker de å gjennomføre som planlagt, men de vil i tillegg at det skal arrangeres en fest for Marilena dagen etter.

Overveldende respons

Også datteren synes det som har skjedd er overveldende.

– Det har kommet to kasser med brev allerede. Kanskje er det 200 brev, sier Marilena.

Mor og datter

MANGE BREV: – Jeg får nok ikke tid til noe annet enn å åpne brev fremover, ler Marilena.

Foto: Per Øyvind Fange / NRK

Hun synes det er flott at så mange har skrevet hyggelige hilsener. Samtidig forteller hun at noen også har reagert negativt.

– Jeg blir litt lei meg av at noen slenger dritt og sier at det ikke er sant at de har mobbet meg. Noen sier også at vi gjør dette for pengene. Men det er også noen som har gitt meg gaver og begynt å hilse på meg, sier hun.