Mor har endret forklaring om vold mot spedbarn

Moren har endret forklaring om hva som har skjedd med det fem uker gamle spedbarnet som er innlagt på sykehus med livstruende skader.

Legevakten i Oslo

KOM TIL LEGEVAKTEN: I forrige uke kom foreldrene med sin fire uker gamle datter hit til legevakten i Oslo. Den lille jenta var så alvorlig skadet at hun ble sendt rett til Ullevål. Sykehuset varslet barnevernet som igjen tok kontakt med politiet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Jentebarnet får behandling på Ullevål sykehus for svært alvorlige skader, og det er usikkert om hun vil overleve. Foreldrene er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for grov vold mot spedbarnet.

Marijana Lozic

Advokat Marijana Lozic forsvarer den siktede moren.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Begge er nå blitt avhørt på nytt, og barnets mor har endret forklaring i saken, skriver Aftenposten.

– Mor har endret forklaring fra den første forklaringen hun ga. Det er det eneste jeg kan si nå, ettersom etterforskningen pågår for fullt. Men det innebærer ikke at hun erkjenner straffskyld, sier forsvarer Marijana Lozic på telefon til NRK.

– Hva tenker din klient om siktelsen?

– Det vil jeg heller ikke kommentere.

Avvik mellom forklaringene

Sturla Henriksbø

ETTERFORSKER: Politiadvokat Sturla Henriksbø sier det er avvik mellom forklaringene til mor og far.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

Foreldrenes første forklaring gikk ut på at skadene oppsto da mora dultet borti barnet med albuen. Verken sykehuset eller politiet fester lit til denne historien. Til det er skadene for alvorlige.

Ifølge politiet er det betydelig avvik mellom forklaringene til mor og far.

– Foreldrenes historie om hvordan dette hadde oppstått var ikke forenelig med de massive skadene barnet hadde. Det er også flere avvik mellom de to forklaringene, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til NRK.

Ingen av foreldrene erkjenner straffskyld.