Mohyeldeen Mohammad bosatt i Drammen

Islamisten som etterforskes for hatmeldingene mot stortingspolitiker Abid Raja, har etter det NRK erfarer vært bosatt i Drammen de siste to månedene.

Mohyeldeen Mohammad

I en video på Youtube forteller Mohammad hvorfor han sendte det PST nå etterforsker som hatmeldinger.

Foto: Skjermdump Youtube

Mohyeldeen Mohammad har kommet i søkelyset etter at han sendte flere meldinger med sjikanerende innhold til Abid Raja. I tillegg har han lagt ut en video på YouTube der han forklarer hvorfor han sendte meldingene.

De to siste månedene har Mohammad bodd i Drammen under et annet navn. Meldingene som er sendt til Raja, kommer fra et mobilnummer som er registrert på en adresse på Strømsø.

Uavhengige kilder sier til NRK at han flyttet til denne adressen for noen uker siden og at han går i en moské i Drammen. Dette er opplysninger verken PST eller politimesteren i Sør-Øst politidistrikt ønsker å kommentere.

Det PST derimot har bekreftet, er at de etterforsker meldingene som er sendt til Raja.

Dro til Syria

I 2012 reiste Mohyeldeen Mohammad til Syria hvor han ble avbildet med våpen og sort flagg. To år tidligere advarte han mot et 11. september på norsk jord.

Mohyeldeen Mohammad og Bastian Vasquez

Mohyeldeen Mohammad reiste til Syria i 2012.

Foto: Facebook

Mohammad har også blitt omtalt som en rådgiver for Profetens Ummah.

Satsing mot radikalisering

Drammen er en av byene som har økt innsatsen mot radikalisering. Blant annet fikk politidistriktet en stilling som forebyggingskontakt i 2015.

I løpet av det siste året har også PST i Drammen blitt styrket. I tillegg har Drammen kommune utarbeidet en handlingsplan mot radikalisering.

Mohyeldeen Mohammad med SMS til Raja

Islamisten etterforskes for å ha sendt hatmeldinger til stortingspolitiker Abid Raja.

Foto: Helge Carlsen / NRK