Hopp til innhold

Mjøndalen-trener: – Ikke bekymret i det hele tatt

Mjøndalen har de siste årene vært vant med eliteseriespill eller kjemping i toppen av 1. divisjon, men de har hatt det tøft etter nedrykket fra øverste nivå i 2021.

Kevin Nicol på Mjøndalen-trening

Hovedtrener for Mjøndalen Kevin Nicol (til høyre i bildet) har tro på at de skal klare å snu den dårlige sesongstarten.

Foto: Jørgen Helén / NRK

Bruntrøyene har fått en trå start på årets sesong. Tre seiere, to uavgjorte og 5 tap er fasit etter 10 kamper, men hovedtrener Kevin Nicol har tro på at laget skal klare å finne formen.

Jeg er ikke bekymret i det hele tatt, sier Nicol etter sesongens femte tap i pinsen, hjemme mot Sandnes Ulf.

Nå ligger Mjøndalen på en skuffende 12. plass i 1. divisjon.

De havnet på 9. plass i 2022 etter nedrykket fra eliteserien året før, og opprykk ser foreløpig vanskelig ut i år også.

Mest opptatt av prestasjon

Skotske Nicol fikk hovedtrenerjobben i Mjøndalen i august i fjor etter at Vegard Hansens 17 år som sjef for laget endte brått. Den relativt ferske hovedtreneren sier målsettinger kan holde deg tilbake og setter heller utvikling først.

Vi fokuserer mer på prestasjon. Mange snakker om målsettinger og tabellplassering, men det viktigste for oss er at vi blir bedre dag for dag. Det høres enkelt ut og det er ikke et veldig spennende svar, men jeg har tro på å fokusere på prosessen, sier Nicol.

Mjøndalen-trening

Flere spillere er med på Mjøndalens treninger nå enn for noen uker siden.

Foto: Jørgen Helén / NRK

Avhengig av skadefri tropp

Det har kun blitt 11 poeng så langt i år, men 41-åringen velger å se de positive sidene ved sesongstarten.

Vi har sett bedre ut i det siste. Vi hadde seks-sju viktige spillere ute med skade de første 4–5 kampene, men nå har vi fått de fleste tilbake. Vi er nok et lag som vil forbedre seg gjennom sesongen, og vi kommer til å plukke en del poeng utover, sier skotten.

Mjøndalen-spiller ute resten av sesongen

Han legger til at nivået i troppen er høyt nok til å ende innenfor de seks øverste plassene på tabellen, som kan gi en opprykksmulighet via kvalik.

Kevin Nicol og Bjarne Kortgaard Ingebretsen

Kevin Nicol og assistenttrener Bjarne Kortgaard Ingebretsen mener skadesituasjonen har gått ut over sesongstarten.

Foto: Mjøndalen Fotball

Også assistenttrener Bjarne Kortgaard Ingebretsen, som i fjor returnerte til klubben etter flere år som spiller, ser lyst på situasjonen.

Vi har fått spillere tilbake fra skader som gjør at vi får en større tropp å velge fra. Vi kan variere og rullere litt mer på laget nå, blant annet med en sterkere benk og flere innbyttere tilgjengelig, forteller den tidligere kapteinen som beskrives som «Mjøndalens bruneste mann», og legger til:

Det ser mer spennende ut nå fremover.

Les også: Fotballeksperter reagerer: – Synd at vi har innført billig-VAR i Eliteserien

Bodø/Glimt mot Rosenborg. Bilde som viser at Glimt trolig gikk glipp av et mål fordi eliteserien mangler mållinjeteknologi.
Bodø/Glimt mot Rosenborg. Bilde som viser at Glimt trolig gikk glipp av et mål fordi eliteserien mangler mållinjeteknologi.

Vil tilbake til eliteserien

På spørsmål om de i Mjøndalen mener de hører hjemme i Eliteserien, etter at 4 av de 8 siste årene har blitt tilbrakt i landets øverste divisjon, svarer Nicol:

Ting har forandret seg en del her de siste par årene. For 2 år siden hadde vi mer penger og en mer rutinert tropp. Heldigvis har vi fortsatt et fantastisk stadion og gode fasiliteter. Vi vil over de neste par årene prøve å bygge et lag som holder eliteserienivå.

Les også: Flaskekasteren var bare 14 år – anmeldt etter vold mot dommer

Rohit Saggi
Rohit Saggi