Mjelde etter første tap: – Over all forventning

Det skulle gå syv kamper før Fredrikstad Fotballklubb gikk på et tap under Mons Ivar Mjelde. Det får den erfarne treneren til å ta frem komplimentene.

Mons Ivar Mjelde

STOLT: Mons Ivar Mjelde mener snuoperasjonen hans i FFK har gått over all forventning.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det vi har gjort er over all forventning. I fotballverdenen planlegger du å vinne alle kamper, men du må også være forberedt på at du vil tape kamper av og til, sier Mjelde.

Mot Sandefjord spilte FFK en god førsteomgang og tok ledelsen ved Ludvig Begby. Men i andre omgang kom Sandefjord tilbake og vant 2-1.

Vanskelige forhold

Mjelde sier spilleforholdene var vanskelige i Sandefjord, og er ikke helt fornøyd med det som skjedde i andre omgang. Likevel skryter han av spillerne som har reist seg mesterlig etter en elendig start på sesongen.

– Spillerne har taklet dette fantastisk godt. Da jeg tok over var det en ekstremt vanskelig situasjon, med 17 poeng på 19 kamper, og de hadde bare scoret 14. Det var krevende – ikke minst mentalt. Responsen de syv siste kampene har vært forbilledlig, og det har vært en fantastisk moral, sier Mjelde.

Kan rykke ned

FFK er på 10.-plass i 1. divisjon, men er bare tre poeng foran Ull/Kisa på nedrykksplass. Dermed er Mjeldes menn avhengige av at tapet mot Sandefjord ikke innleder en tapsrekke, men at den gode høstformen fortsetter.

– Du må bruke skuffelsen og sinnet når du har tapt som en positiv motivasjon inn mot neste kamp. Neste kamp kan alltid vinnes, så det er fokuset, sier Mjelde.

Laster innhold, vennligst vent..