Mistenkelig koffert ved synagogen var tom

Kofferten som ble plassert av en mann foran synagogen i Oslo i natt viste seg å være tom.

Politiet har sperret av et område i Oslo etter at noen har satt fra seg en koffert rett utenfor synagogen i løpet av natta

Waldermar Thranes gate sperret mellom Ullevålsveien og Fougstads gate og bussene står i kø.

Politiets bombegruppe har undersøkt kofferten som en mann satte fra seg ved Bergstien 15 på St. Hanshaugen der synagogen for Det mosaiske trossamfunn i Oslo ligger.

– Kofferten viste seg å være tom. Sperringene opprettholdes i Bergstien. Øvrige sperringer oppheves. Ingen mistenkt i saken. Sak er opprettet, opplyser politiet fredag formiddag.

I ettermiddag fortalte politiet til Aftenposten at de har funnet en mann i 30-årene, som har forklart at han fant kofferten i en container.

– Så fant han ut at den ikke var så fin, og bare satt den fra seg et dårlig valgt sted, forteller etterforsker Håkon Berg til avisa.

Har overvåkingsbilder

Politet undersøker en hensatt koffert i Bergstien

En person ble filmet da vedkommende satte fra seg en koffert ved inngangspartiet i natt i firetiden.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Politiet mente det ikke er behov for evakuering av naboer.

Politiet har en overvåkingsvideo av mannen som satte fra seg kofferten.

– Vi ser en person som setter fra seg kofferten. Det er en mørkhudet person, iført mørk jakke og bukse og mørke sko. Han forlater Bergstien etter at han har satt fra seg kofferten, sier operasjonsleder Tor Grøttum.

– Vi har ikke noen mistenkte som vi leter etter nå. Hovedfokus er å undersøke kofferten, og etter hvert få normalisert situasjonen. Vi tar høyde for at det kan være hva som helst i kofferten.

Politiet opplyser til NRK ved 10-tiden fredag at deler av arbeidet til bombegruppa måtte utsettes på grunn av pågående presse. Bombegruppa vil arbeide uten innsyn fra andre. Derfor ble mediene oppfordret til å oppholde seg i krysset Geitemyrsveien-Ullevålsveien.

Undervisning som vanlig

synagoge

Politiet har bevæpnet seg.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

Det ligger både en skole og en barnehage nært til området som er sperret av.

Ved Ila skole går undervisningen som vanlig, men flere bekymrede foreldre har tatt kontakt. Rektor forteller at skolen har snakket med politiet om hvordan de skal forholde seg.

– Vi har sendt ut en sms til foreldre med beskjed om hva vi gjør i dag, forteller rektor Nina Solbakken til NRK.

Naboer tar det rolig

NRK har observert naboer som beveger seg under sperringene med trillebag, sparkesykkel og barnevogn. De naboene NRK har snakket med ser også ut til å ta hendelsen ganske rolig.

– Det føles litt skummelt, i og med at jeg bor her. Men jeg regner med at politiet har kontroll, sier en av naboene som ikke har lyst til å oppgi navnet sitt.

– Ble du overrasket da du kom ut av døra i dag morges?

– Ja, faktisk. Jeg så en politimann ut av vinduet som gikk alene med våpen, og så tenkte jeg ikke mer på det. Men det er jo ikke et vanlig syn.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

Synagogen til Det Mosaiske Trossamfunn ligger i gata Bergstien like nedenfor frilufsområdet St. Hanshaugen i Oslo.